Klinikchef till Folktandvården Skåne, Råå

JOBBA FÖR LEENDEN!

Vill du vara med och bidra till Folktandvården Skånes fortsatta utveckling? Som ledande inom oral hälsa jobbar vi varje dag för att alla skåningar ska hålla sig friska i munnen och vara stolta över sina leenden - hela livet.

Vi är Skånes största tandvårdsaktör och tredje störst i Sverige. Därför har vi också stor kraft att utveckla framtidens tandvård. Vi satsar på ny teknik, forskning och nya arbetssätt. Med Folktandvården Skåne Academy erbjuder vi alla medarbetare kompetensutveckling under hela sin karriär.

Nu söker vi dig som vill bli klinikchef för vår klinik på Råå.

Kliniken på Råå ligger i södra Helsingborg, vackert beläget med utsikt mot havet.
Här välkomnas du av ett team bestående av 16 engagerade kollegor som arbetar i sju behandlingsrum. Vi erbjuder våra patienter, som består av både barn och vuxna, ett brett behandlingsspektrum inom allmäntandvården.

Vi arbetar med teamtandvård vilket innebär att vi arbetsfördelar uppgifter till rätt kompetens. Vår ambition är att alltid sätta patienten i fokus samt hålla en hög servicenivå. Vi erbjuder dig ett omväxlande arbete med möjlighet till kunskapsutbyte med erfarna kollegor.

Arbetsbeskrivning

Ditt viktigaste uppdrag blir att entusiasmera och leda medarbetarna och tillsammans med dem driva och utveckla verksamheten. Till stöd i detta arbete har du en kliniksamordnare, vars roll är att ansvara för schemaläggning, administration, produktionsplanering och att stödja verksamheten i den dagliga driften.

Som klinikchef kommer du att:
• Ingå i en av Folktandvården Skånes ledningsgrupp för allmäntandvården.
• Ha verksamhet, ekonomi och personalansvar.
• Arbeta för såväl klinikens mål som för bolagets övergripande mål.
• Tillsammans med dina chefskollegor arbeta för att ge patienten bästa möjliga omhändertagande samt öka utveckling och lärande i vardagen för våra medarbetare.
• Ha kontakter och samarbeten med externa leverantörer och andra samhällsviktiga funktioner.

Du kommer att vara ansvarig för planering, ledning och verksamhetsutveckling av din klinik men också bidra i andra klinikers arbete och utveckling. Det är viktigt för oss att vi samarbetar mellan kliniker och med varandra. För oss är det också värdefullt att ha en nära dialog med våra kollektivavtalsbärande parter och du kommer att vara ansvarig för att leda den lokala samverkansgruppen.

Kvalifikationer

För att du ska trivas som klinikchef hos oss behöver du tycka om att arbeta i en föränderlig organisation. Vi vill ligga i framkant och vara kunskapsdrivande, vara öppna för nya arbetssätt och nya behandlingsmetoder, så att vi kan möta omvärldens krav och våra patienters behov. Detta innebär att du behöver vara ödmjuk för vad det innebär att leda i förändring, samtidigt som du är modig i ditt ledarskap. Vi söker dig som har ett driv, är målmedveten och med fast och trygg hand kan leda verksamhet och medarbetare.

Vi söker dig som har högskoleutbildning alternativt annan utbildning och erfarenhet som är relevant för tjänsten. Det är meriterande om du har arbetat i liknande positioner tidigare och därmed har värdefull erfarenhet av ledarskap samt varit med i och drivit förändringsprocesser. Har du tandvårdsbakgrund ser vi det som en fördel.

Vi har en tydlig ledningsfilosofi och vi tror på att en av ledarens främsta uppgifter är att skapa förutsättningar för motivation och engagemang. Du behöver du därför ha förmåga att leda med hög delaktighet. Du kommer att ges stort utrymme att planera ditt arbete och vi förväntar oss att du är initiativrik, hittar kreativa lösningar för att utveckla verksamheten och gör verklighet av dessa idéer.

Vill du jobba för leenden? Vi ser fram emot din ansökan!

Övrigt

Fackliga företrädare:
Lars Hagerström Tjänstetandläkarna, 0721-99 82 14
Yllka Gashi Sejdija, SRAT 0725-85 82 26
Karin Persson, Vision, 0725-70 70 35
Aida Aganhodzic, Ledarna, 0725-97 15 07

Folktandvården Skåne är ett av Sveriges tio största hälsoföretag med över en miljon besök varje år. Vi är ett bolag, helägt av Region Skåne med närmare 1 500 anställda. Vi finns på 44 orter runt om i Skåne och består av 67 kliniker för allmän- och specialisttandvård. Våra dörrar är öppna för alla skåningar oavsett behov.

Sista ansökningsdatum

2024-05-26

Sök tjänsten

Anställningsvillkor

Omfattning

Heltid

Antal tjänster

1

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Kommun

Helsingborg

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse. Urval sker löpande.

Kontaktperson

Anna Lundqvist, Allmäntandvårdschef

Telefon: 0724-63 10 60

Ulrika Lundberg, HR-partner

Telefon: 0724-59 63 33

Emma Hammarfors, HR-partner

Telefon: 0724-67 19 34

Referensnummer:

C191325