Specialisttandläkare till Folktandvården Skåne, Orofacial medicin Malmö

Att jobba i Folktandvården Skåne är att vara med och utveckla framtidens munhälsa. Vi är en plats för dig som tror på att bra munhälsa är viktigt för ett friskare liv och som tycker att det är roligare att jobba i lag än att vara ensam. Framför allt är vi en plats för dig som ser och bryr dig om varje människa du möter.

Nu söker vi dig som är specialisttandläkare inom Orofacial medicin till Malmö.

På Orofacial Medicin får du arbeta främst med vuxna patienter som är i behov av specialiserad tandvård, ofta som ett led i en sjukdomsbehandling. Orofacial medicin avser tandvård för patienter vars allmäntillstånd kräver att behandlingen sker med närhet till sjukhusets resurser. Orofacial medicin är remissinstans för tandvården och övriga hälso- och sjukvården för patienter som på grund av sjukdom, funktionsnedsättning eller tandvårdsrädsla kräver att tandvården utförs vid en tandvårdsenhet med särskilda förutsättningar och med särskild kompetens, narkostandvård inräknat.

Orofacial medicin Skåne söker en ny medarbetare som kan tänka sig att arbeta både på Ruth Lundskogs gata samt Spårvägsgatan i Malmö. Kliniken på Ruth Lundskogs gata ligger på sjukhusområdet och där bedrivs idag tandvård inom orofacial medicin som kräver sjukhusets närhet. På Spårvägsgatan finns idag samtliga övriga specialistområden inom tandvården representerade och vi på Orofacial medicin har två behandlingsrum i dessa lokaler. Det är ett ypperligt tillfälle för oss att nätverka och samarbeta tvärdisciplinärt med resten av specialisttandvården.

Orofacial medicin i Skåne har en gemensam ledning och vi har nära samarbete mellan våra fyra kliniker i Malmö, Lund, Landskrona och Kristianstad med gemensamma terapimöten, APT, ämnesråd, utvecklingsdagar, ST-planering, utvecklingsprojekt mm.

Arbetsbeskrivning

Som specialisttandläkare på Folktandvården Skåne är ditt huvudansvar att undersöka, ställa diagnoser och behandla patienter efter remiss. Du arbetar nära tillsammans med andra specialiteter och allmäntandvården, något som ger dig unika möjligheter till utveckling och fördjupad kunskap. Inom ramen för tjänsten finns möjligheter till forskning, handledning, utveckling och utbildning.

Vi värdesätter god service. Därför är gott bemötande en viktig del av ditt arbete med att skapa trygghet och delaktighet. Din professionalism är viktig för att värna om patientsäkerhet och kvalitet, som är centralt i vårt arbete.

Sammantaget erbjuder vi ett omväxlande arbete som ger dig kunskapsutbyte med erfarna kollegor. Tillsammans arbetar vi kontinuerligt för att förbättra verksamheten och du har goda möjligheter att vidareutvecklas och engagera dig i frågor som är viktiga för dig.

Kvalifikationer

Du har svensk legitimation som tandläkare och bevis om specialistkompetens inom Orofacial medicin. Dina kunskaper i svenska motsvarar svenskt gymnasium eller svenska C1 enligt Europarådets nivåskala.

Vi förutsätter att du är trygg i din yrkesroll och att du alltid håller en hög kvalitet i ditt odontologiska arbete. Som person är du engagerad och har lätt för att samarbeta. För att trivas hos oss är det viktigt att du känner igen dig i våra kärnvärden: Nyskapande, Öppna och Tillsammans.

Vill du vara med och utveckla framtidens munhälsa? Vi ser fram emot din ansökan!

Övrigt

Folktandvården Skåne är ett av Sveriges tio största hälsoföretag. Vi har kraft att satsa på ny teknik, forskning och nya arbetssätt. Med Folktandvården Skåne Academy erbjuder vi alla medarbetare kompetensutveckling under hela karriären.

Vi finns på 44 orter runt om i Skåne där våra drygt 1500 medarbetare ser till att varje skåning har tillgång till jämlik munhälsa och tandvård i världsklass. På våra ca 70 kliniker träffar vi varje år runt en miljon skåningar för allt från förebyggande insatser till allmän- och specialisttandvård.

Sista ansökningsdatum

2024-08-11

Sök tjänsten

Anställningsvillkor

Omfattning

Heltid

Antal tjänster

1

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Kommun

Malmö

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att bli aktuellt. Urval och intervjuer sker löpande.

Kontaktperson

Anna Neglén, Klinikchef

Telefon: 0766-48 63 90

Fackliga företrädare

Lars Hagerström, Tjänstetandläkarna

Telefon: 0721-99 82 14

Referensnummer:

C200832