ST-tandläkare inom Pedodonti till Folktandvården Skåne, Kristianstad C

JOBBA FÖR LEENDEN!

Vill du vara med och bidra till Folktandvården Skånes fortsatta utveckling? Som ledande inom oral hälsa jobbar vi varje dag för att alla skåningar ska hålla sig friska i munnen och vara stolta över sina leenden - hela livet.

Vi är Skånes största tandvårdsaktör och tredje störst i Sverige. Därför har vi också stor kraft att utveckla framtidens tandvård. Vi satsar på ny teknik, forskning och nya arbetssätt. Med Folktandvården Skåne Academy erbjuder vi alla medarbetare kompetensutveckling under hela sin karriär.

Nu erbjuder vi möjligheten att söka en regionalt finansierad ST-tjänst inom pedodonti vid specialistkliniken i Kristianstad under en tidsperiod på minst 3 år.

Specialistkliniken i pedodonti i Kristianstad är i samlokaliserad med ortodonti, parodontologi, oral protetik och allmäntandvård. Här arbetar idag två specialisttandläkare, en ST-tandläkare, en tandhygienist och fem tandsköterskor.

Om du väljer att specialisera dig hos oss kan du vara trygg med att du väljer en utbildning i framkant som håller en hög och jämn kvalitet. Detta bekräftas genom regelbundna och strukturerade utvärderingar av ST-utbildningen.

Arbetsbeskrivning

Inom specialiteten pedodonti omfattas odontologiskt omhändertagande av barn och ungdomar med särskilda behov. Med särskilda behov innefattas bland annat barn med olika typer av funktionsnedsättningar, sällsynta hälsotillstånd, syndrom, neuropsykiatriska funktionsvariationer så som autism och ADHD samt kommunikationssvårigheter. Vi behandlar även allvarliga somatiska sjukdomar hos barn och ungdomar och andra omfattande tandvårdsbehov. Till exempel komplicerade tandolycksfallskador, patologiska tillstånd i käkar och mjukvävnader, grava tandutvecklingsstörningar i kombination med uttalad tandvårdsrädsla och/eller omfattande kooperationssvårigheter.

I specialiteten integreras odontologiska kunskaper och färdigheter med medicinska, psykologiska, pedagogiska och sociala kunskaper om barn och ungdomar. Detta för att kunna förstå och ta hänsyn till hur barnets kroppsliga, känslomässiga, intellektuella och sociala utveckling påverkas av sjukdomstillstånd och sociala faktorer.

Utbildningen följer Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd avseende tandläkares specialiseringstjänstgöring. (HSLF-FS 2017:77).

Kvalifikationer

För att söka tjänsten behöver du ha svensk legitimation som tandläkare och minst två års heltidstjänstgöring som allmäntandläkare med erfarenhet av både barn- och vuxentandvård. Du har ett stort intresse för pedodonti och för att arbeta kliniskt. Som person är du målinriktad och kommunikativ. Vi värdesätter din goda samarbetsförmåga och dina ledaregenskaper.

Vill du vara med och jobba för leenden? Vi ser fram emot din ansökan!

Övrigt

Folktandvården Skåne är ett av Sveriges tio största hälsoföretag med över en miljon besök varje år. Vi är ett bolag, helägt av Region Skåne med närmare 1 500 anställda. Vi finns på 44 orter runt om i Skåne och består av 67 kliniker för allmän- och specialisttandvård. Våra dörrar är öppna för alla skåningar - oavsett behov.

Sista ansökningsdatum

2024-06-15

Sök tjänsten

Anställningsvillkor

Omfattning

Heltid

Antal tjänster

1

Anställningsform

Tidsbegränsad anställning

Kommun

Kristianstad

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse. Urval och intervjuer sker löpande.

Kontaktperson

Jeanette Olvsborn, Klinikchef

Telefon: 0725-97 13 26

Fackliga företrädare

Lars Hagerström, Tjänstetandläkarna

Telefon: 0721-99 82 14

Referensnummer:

C192847