Use Google to translate this website

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

På Folktandvården Skånes webbplats används cookies. De behövs för att webbplatsen ska fungera på bästa möjliga sätt och kommer att sparas på din dator.

Klinikchef till Folktandvården Skåne, Bromölla och Åhus

JOBBA FÖR LEENDEN!

Vill du tillsammans med oss bidra till Folktandvården Skånes fortsatta utveckling där vi som ledande inom oral hälsa och odontologi stärker folkhälsan och är det självklara valet för skåningen hela livet?

På Folktandvården Skåne älskar vi att sprida leenden. Med nästan 1 500 medarbetare på 69 kliniker runt om i Skåne är vi ett av Sveriges tio största hälsoföretag.

Som Skånes största tandvårdsaktör har vi stor kraft att utveckla framtidens tandvård. Vi satsar på ny teknik, forskning och nya arbetssätt. Med Folktandvården Skåne Academy säkerställer vi att alla medarbetare utvecklas under hela sin karriär. Nyskapande, öppna och tillsammans är kärnvärden som genomsyrar vår vardag.

Vi söker dig, som identifierar dig med och inspireras av våra kärnvärden, Nyskapande, Öppna, Tillsammans, och som vill ha det viktiga uppdraget som klinikchef för klinikerna i Bromölla och Åhus.

Du välkomnas till ett glatt gäng engagerade kollegor. Vi trivs tillsammans och detta ger intressanta möjligheter för utveckling och erfarenhetsutbyte. Vi erbjuder våra patienter, som består av både barn och vuxna, ett brett behandlingsspektrum inom allmäntandvård. Klinikerna är i fusion med varandra, med totalt ca 25 kollegor och en kliniksamordnare på respektive klinik. Åhus och Bromölla ligger drygt tre mil ifrån varandra och du kan enkelt ta dig dit med hjälp av kollektivtrafik.

Arbetsbeskrivning

Ditt viktigaste uppdrag blir att entusiasmera och leda medarbetarna och tillsammans med dessa driva och utveckla verksamheten. Till stöd i detta arbete har du två kliniksamordnare, vars roll är att ansvara för schemaläggning, administration, produktionsplanering och att stödja verksamheten i den dagliga driften.

Som klinikchef kommer du att:
• ingå i en av Folktandvården Skånes ledningsgrupp för allmäntandvården
• ha verksamhets- , ekonomi och personalansvar
• arbeta för såväl klinikernas mål som för bolagets övergripande mål
• tillsammans med dina chefskollegor arbeta för att ge kunden bästa möjliga omhändertagande samt öka utveckling och lärande i vardagen för våra medarbetare
• ha kontakter och samarbeten med externa leverantörer och andra samhällsviktiga funktioner

Du kommer att vara ansvarig för planering, ledning och verksamhetsutveckling av dina egna kliniker men också bidra i andra klinikers arbete och utveckling. Det är viktigt för oss att vi samarbetar mellan kliniker och med varandra. För oss är det också värdefullt att ha en nära dialog med våra kollektivavtalsbärande parter och du kommer att vara ansvarig för att leda den lokala samverkansgruppen.

Kvalifikationer

Det är positivt om du har arbetat i liknande positioner tidigare och därmed har värdefull ledarerfarenhet och varit med i och drivit förändringsprocesser. Vi söker dig som har högskoleutbildning eller annan utbildning och erfarenhet som är relevant för tjänsten. Har du tandvårdsbakgrund ser vi det som en fördel.

För att du ska trivas som klinikchef hos oss behöver du tycka om att arbeta i en föränderlig organisation. Vi vill ligga i framkant och vara kunskapsdrivande, vara öppna för nya arbetssätt och nya behandlingsmetoder, så att vi kan möta omvärldens krav och våra patienters behov. Detta innebär att du behöver vara ödmjuk för vad det innebär att leda i förändring, samtidigt som du är modig i ditt ledarskap. Vi söker dig som har ett driv, är målmedveten och med fast och trygg hand kan leda verksamhet och medarbetare.

Vi har en tydlig ledningsfilosofi och vi tror på att en av ledarens främsta uppgifter är att skapa förutsättningar för motivation och engagemang. Du behöver du därför ha förmåga att leda med hög delaktighet. Du kommer att ges stort utrymme att planera ditt arbete och vi förväntar oss att du är initiativrik, hittar kreativa lösningar för att utveckla verksamheten och gör verklighet av dessa idéer.

Vill du jobba för leenden? Vi ser fram emot din ansökan!

Övrigt

Fackliga företrädare:
Lars Hagerström, Tjänstetandläkarna, 0721-99 82 14
Karin Persson, Vision, 0725-70 70 35
Valentina Zuta, SRAT, 0724-66 51 69
Anja Delander, Ledarna, 0725-99 87 53

Folktandvården Skåne är ett av Sveriges tio största hälsoföretag med över en miljon besök varje år. Folktandvården Skåne är ett bolag, helägt av Region Skåne och finns på 44 orter runt om i Skåne med kliniker för allmäntandvård och specialisttandvård.

Sista ansökningsdatum

2022-04-11

Sök tjänsten

Refnr: A1106783

Anställningsvillkor

  • Omfattning Heltid
  • Antal tjänster 1
  • Anställningsform Tillsvidareanställning
  • Kommun Bromölla
  • Tillträde Tillträde enligt överenskommelse. Urval och intervjuer sker löpande.

Kontaktperson

  • Kristin Jönsson, HR-partner Tel. 0725-01 32 47