Use Google to translate this website

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

På Folktandvården Skånes webbplats används cookies. De behövs för att webbplatsen ska fungera på bästa möjliga sätt och kommer att sparas på din dator.

Klinikchefer till specialisttandvården, Folktandvården Skåne, flera orter

JOBBA FÖR LEENDEN!

Vill du tillsammans med oss bidra till Folktandvården Skånes fortsatta utveckling där vi som ledande inom oral hälsa och odontologi stärker folkhälsan och är det självklara valet för skåningen hela livet?

På Folktandvården Skåne älskar vi att sprida leenden. Med nästan 1 500 medarbetare på 69 kliniker runt om i Skåne är vi ett av Sveriges tio största hälsoföretag.

Vi jobbar varje dag för att alla skåningar ska hålla sig friska i munnen och vara stolta över sina leenden. Som Skånes största tandvårdsaktör har vi stor kraft att utveckla framtidens tandvård. Vi satsar på ny teknik, forskning och nya arbetssätt. Med Folktandvården Skåne Academy säkerställer vi att alla medarbetare utvecklas under hela sin karriär. Nyskapande, öppna och tillsammans är kärnvärden som genomsyrar vår vardag.

Nu söker vi två klinikchefer till våra specialisttandvårdskliniker i Helsingborg och Kristianstad/Malmö.

På kliniken i Helsingborg bedriver vi specialisttandvård inom endodonti, oral protetik, ortodonti, parodontologi och pedodonti. Kliniken ligger vid Helsingborgs centralstation med goda pendlingsmöjligheter. På kliniken arbetar 32 medarbetare.

På kliniken i Kristianstad bedriver vi specialisttandvård inom oral protetik, ortodonti, parodontologi och pedodonti. Kliniken ligger i centrala Kristianstad med goda pendlingsmöjligheter. Här arbetar 36 medarbetare.

På kliniken i Malmö bedriver vi specialisttandvård inom pedodonti och idag har kliniken 12 medarbetare. Kliniken kommer att bli en fullskalig specialistklinik med följande specialiteter: endodonti, käkkirurgi, oral protetik, orofacial medicin, ortodonti och parodontologi. Kliniken ligger idag på Spårvägsgatan vid Södervärn, med närhet till både buss och tåg.

Arbetsbeskrivning

Som klinikchef ansvarar du för ledning, samordning och uppföljning av kliniken och förväntas utifrån de lokala förutsättningarna leda arbetet i linje med klinikens och Folktandvården Skånes övergripande mål. Du coachar och engagerar dina medarbetare och ansvarar för att säkerställa odontologisk kvalitet och god arbetsmiljö. Är du specialisttandläkare förväntas du till viss del även arbeta kliniskt.

Då vi är mitt i en utvecklingsfas blir du blir en värdefull nyckelperson i utvecklingen av Folktandvården Skånes specialisttandvård och forskningsarbete. Ett flexibelt förhållningssätt och nära samarbete och samverkan med övriga ledningsfunktioner inom Folktandvården Skåne är en förutsättning för att lyckas.

Du kommer att ingå i ledningsgruppen för specialisttandvård och forskning och rapporterar till chef för verksamhetsområdet specialisttandvård och forskning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad tandläkare. Är du specialisttandläkare, forskarutbildad eller har annan erfarenhet av forskning är det meriterande för tjänsten. Dina personliga egenskaper är viktiga för oss och vi söker därför dig som har förmåga att utöva ett närvarande och lyhört ledarskap där du stödjer, utvecklar och engagerar dina medarbetare och skapar delaktighet. I ditt ledarskap tydliggör du övergripande mål, uppdrag, uppgifter och prioriteringar för verksamheten. Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska och uttrycker dig väl i både tal som skrift.

Du skapar goda relationer och bidrar till gott samarbete både internt och externt. Du har förmågan att se till helheten och snabbt sätta dig in i nya frågor. Vi ser även att du är resultat- och utvecklingsorienterad och tar ansvar för planering och uppföljning. Du är strukturerad och analytisk med en förståelse för komplexa frågor och sammanhang. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vill du jobba för leenden? Vi ser fram emot din ansökan!

Övrigt

Fackliga företrädare:
Lars Hagerström, Tjänstetandläkarna, 0721-99 82 14
Karin Persson, Vision, 0725-70 70 35
Valentina Zuta, SRAT, 0724-66 51 69
Anja Delander, Ledarna, 0725-99 87 53

Folktandvården Skåne är ett av Sveriges tio största hälsoföretag med över en miljon besök varje år. Folktandvården Skåne är ett bolag, helägt av Region Skåne och finns på 44 orter runt om i Skåne med kliniker för allmäntandvård och specialisttandvård.

Folktandvården Skåne ska bli kunskapsdrivande! Vi satsar på ny teknik, forskning och nya arbetssätt. På Leendecentralen, vårt Centrum för munhälsa i Lund finns företagsledning, specialist- och allmäntandvårdsklinik samt forskning och utveckling samlat under ett tak. Leendecentralens kunskapsarena ger alla Folktandvården Skånes medarbetare tillgång till bästa tänkbara förutsättningar för kompetensutveckling och kunskapsutbyte. Allt för att vi ska kunna erbjuda framtidens tandvård åt skåningarna.

Sista ansökningsdatum

2022-03-13

Sök tjänsten

Refnr: A1093280

Anställningsvillkor

  • Omfattning Heltid
  • Antal tjänster 2
  • Anställningsform Tillsvidareanställning
  • Kommun Malmö
  • Tillträde Tillträde enligt överenskommelse. Urval och intervjuer sker löpande.

Kontaktperson

  • Emma Hammarfors, HR-partner Tel. 0724-67 19 34