Use Google to translate this website

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

På Folktandvården Skånes webbplats används cookies. De behövs för att webbplatsen ska fungera på bästa möjliga sätt och kommer att sparas på din dator.

Meriteringstjänst Orofacial Medicin, Folktandvården Skåne, Malmö

JOBBA FÖR LEENDEN!

Vill du vara med och bidra till Folktandvården Skånes fortsatta utveckling? Som ledande inom odontologi jobbar vi varje dag för att alla skåningar ska hålla sig friska i munnen och vara stolta över sina leenden hela livet.

Som Skånes största tandvårdsaktör har vi stor kraft att utveckla framtidens tandvård. Vi satsar på ny teknik, forskning och nya arbetssätt. Med Folktandvården Skåne Academy erbjuder vi alla medarbetare kompetensutveckling under hela karriären.

Vi avser att regelbundet erbjuda tandläkare tidsbegränsad meriteringstjänstgöring inom olika specialiteter. Nu söker vi en allmäntandläkare för meriteringstjänstgöring inom ämnesområdet orofacial medicin till vår klinik i Malmö.

Arbetsbeskrivning

Som meriteringstandläkare på specialistkliniken Orofacial Medicin, eller Sjukhustandvården som vi kallades tidigare, får du arbeta främst med vuxna patienter som är i behov av specialiserad tandvård, ofta som ett led i en sjukdomsbehandling men du kommer även möta människor med olika typer av funktionsvariationer och tandvårdsrädsla. Orofacial medicin avser tandvård för patienter vars allmäntillstånd för det mesta kräver att behandlingen sker med närhet till sjukhusets resurser och nu söker vi en meriteringstandläkare till kliniken i Malmö som ligger på sjukhusområdet SUS. Orofacial medicin är remissinstans för både tandvården och övriga hälso- och sjukvården. Du kommer att lära dig mycket kring allmänmedicin, läkemedel och sjukdomar men även få fördjupade kunskaper kring bemötande, prioritering och vårdambitionsnivåer.

Dina arbetsuppgifter innehåller allt från att undersöka, ställa diagnos på och behandla patienter som remitterats till kliniken. Kliniken i Malmö har fem behandlingsrum och här arbetar ett glatt gäng med erfarna kollegor som gärna stöttar dig. Du kommer att ha en utsedd handledare och en erfaren tandsköterska.

Vi har ett nära samarbete med de andra klinikerna inom Orofacial medicin i Skåne samt de övriga specialiteterna. Klinikerna är samlade under samma klinikledning med gemensamma terapimöten, ämnesdagar och andra kompetensstärkande aktiviteter om du kommer att få ta del av.

Meriteringstjänstgöringen sker på halvtid under två år, resterande tid arbetar du som allmäntandläkare på någon av våra allmäntandvårdskliniker. Tjänstgöringen är meriterande vid eventuell framtida ansökan avseende specialiseringstjänstgöring.

Det kommer att finnas möjlighet att delta i valda delar av specialisttandvårdens seminarieprogram. Efter avslutad tjänstgöring ska du kunna ta emot remisser från allmäntandvården inom Folktandvården Skåne och du kommer att ha fortsatt nära kontakt med specialisttandvården.

Patientsäkerhet och kvalitet i tandvården är fokus i vårt arbete. Vi erbjuder ett omväxlande arbete och kunskapsutbyte med erfarna kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla vår verksamhet och här finns möjligheter för dig att vidareutvecklas samt att bidra med ditt engagemang.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad tandläkare och har goda kunskaper i svenska språket motsvarande svenskt gymnasium eller svenska C1 enligt Europarådets nivåskala. Du har minst två års erfarenhet av att arbeta som tandläkare inom allmäntandvård. Du har ett genuint intresse för dessa patientgrupper och vill utveckla dig vidare inom orofacial medicin i framtiden. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som har en hög känsla för kvalitet och ser fram mot att bidra till Folktandvården Skånes fortsatta utveckling. Som person är du engagerad och har lätt för att samarbeta i grupp. Allt i linje med våra kärnvärden Nyskapande, Öppna och Tillsammans.

Vill du vara med och jobba för leenden? Vi ser fram emot din ansökan!

Övrigt

Folktandvården Skåne är ett av Sveriges tio största hälsoföretag med över en miljon besök varje år. Vi är ett bolag, helägt av Region Skåne med närmare 1 500 anställda. Vi finns på 44 orter runt om i Skåne och består av 69 kliniker för allmän- och specialisttandvård. Våra dörrar är öppna för alla skåningar - oavsett behov.

Sista ansökningsdatum

2022-08-21

Sök tjänsten

Refnr: C96576

Anställningsvillkor

  • Omfattning Heltid
  • Antal tjänster 1
  • Anställningsform Tidsbegränsad anställning
  • Kommun Malmö
  • Tillträde Heltidsanställning med 50% meriteringstjänst under två år. Tillträde enligt överenskommelse. Urval och intervjuer sker löpande.

Kontaktperson

Fackliga företrädare

  • Lars Hagerström, Tjänstetandläkarna Tel. 0721-99 82 14