Use Google to translate this website

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

På Folktandvården Skånes webbplats används cookies. De behövs för att webbplatsen ska fungera på bästa möjliga sätt och kommer att sparas på din dator.

Nationell ST-utbildningstjänst Oral protetik, Folktandvården Skåne

JOBBA FÖR LEENDEN!

Vill du vara med och bidra till Folktandvården Skånes fortsatta utveckling? Som ledande inom odontologi jobbar vi varje dag för att alla skåningar ska hålla sig friska i munnen och vara stolta över sina leenden hela livet.

Som Skånes största tandvårdsaktör har vi stor kraft att utveckla framtidens tandvård. Vi satsar på ny teknik, forskning och nya arbetssätt. Med Folktandvården Skåne Academy erbjuder vi alla medarbetare kompetensutveckling under hela karriären.

Nu erbjuder vi möjligheten att söka en nationellt finansierad ST-utbildningstjänst inom oral protetik under en tidsperiod på minst 3 år.

Oral protetik inkluderar diagnostisering och behandling av patienter som på grund av till exempel trauma, sjukdom eller tillstånd har komplicerade vävnadsförluster i tänder, käkar och ansikte. I behandlingen ingår ersättning av förlorade tänder och vävnad med proteser av olika slag. Syftet med behandlingen är att återskapa funktion, komfort och estetik.

Specialistkliniken för oral protetik är i Helsingborg samlokaliserad med endodonti, ortodonti, parodontologi och pedodonti. På specialistkliniken arbetar idag tre specialister inom oral protetik, två MT-tandläkare, fyra tandsköterskor och en tandhygienisttjänst kommer att inrättas. En del av tjänstgöringen kommer även att förläggas på vår klinik i Lund som erbjuder käkprotetisk behandling med uppdrag för hela Skåne.

Utbildningen är en nationellt finansierad uppdragsutbildning (N-SATS).

Arbetsbeskrivning

När du utbildar dig till specialist inom oral protetik på Folktandvården Skåne möter du patienter med olika komplicerade protetiska behandlingsbehov. Du kommer att utreda, planera och utföra avancerad bettrehabilitering, ofta i nära samarbete med övriga specialisttandvården, och leda ett multidisciplinärt omhändertagande av patienten. Du kommer även att få fördjupade kunskaper inom en rad områden såsom dentala material, toxikologi, oralmotorisk funktion, psykologi, fonetik och estetik.

Utbildningen följer Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd avseende tandläkares specialiseringstjänstgöring. (HSLF-FS 2017:77).

Kvalifikationer

För att söka tjänsten behöver du ha svensk legitimation som tandläkare och minst två års heltidstjänstgöring som allmäntandläkare med erfarenhet av både barn- och vuxentandvård.

Vi följer meritbedömningsprinciper från SKR:
https://sttandlakare.se/wp-content/uploads/2019/05/Meritvärdering-av-tandläkare-vid-Tillsättning-av-Nationella-ST.pdf

Du har ett stort intresse för oral protetik och för att arbeta kliniskt. Som person är du målinriktad och kommunikativ. Vi värdesätter din goda samarbetsförmåga och dina ledaregenskaper.

Vill du vara med och jobba för leenden? Vi ser fram emot din ansökan!

Övrigt

Folktandvården Skåne är ett av Sveriges tio största hälsoföretag med över en miljon besök varje år. Vi är ett bolag, helägt av Region Skåne med närmare 1 500 anställda. Vi finns på 44 orter runt om i Skåne och består av 69 kliniker för allmän- och specialisttandvård. Våra dörrar är öppna för alla skåningar oavsett behov.

Sista ansökningsdatum

2022-08-15

Sök tjänsten

Refnr: A1137750

Anställningsvillkor

  • Omfattning Heltid
  • Antal tjänster 1
  • Anställningsform Tillsvidareanställning
  • Kommun Helsingborg
  • Tillträde Tillträde enligt överenskommelse.

Kontaktperson

Fackliga företrädare

  • Lars Hagerström, Tjänstetandläkarna Tel. 0721-99 82 14