Tre ungdomar som sitter vid en sjö och ler

Sommarjobb

Våra sommarjobb vänder sig till dig som studerar till tandläkare, tandhygienist och tandsköterska. Vi vill ge dig chansen att lära känna oss som arbetsgivare samtidigt som du får praktisk erfarenhet från det dagliga arbetet. Vi erbjuder sommarjobb på någon av våra 69 kliniker runt om i Skåne. En satsning på framtidens medarbetare vi är stolta över!

Jenny: "Det är ett utmärkt tillfälle att prova på yrket på riktigt"

Varje år ger vi tandvårdsstuderande möjligheten att bredda sin kompetens under sina studier genom att erbjuda ett meningsfullt sommarjobb. Vi frågade Jenny Jönsson, sommarjobbare på vår klinik i Osby, vad hon tyckte var mest givande.

Porträtt på Jenny i lila arbetskläder– Sommarjobbet är ett utmärkt tillfälle att prova på yrket på riktigt. För egen del fick jag bekräftat att det verkligen är det här jag vill hålla på med, säger Jenny.

Som tandvårdsstuderande blir sommarjobbet en möjlighet att växa och utvecklas i din yrkesroll och du får en fantastisk chans att visa vad du går för.

– Jag lärde mig så otroligt mycket under mina fem veckor på Folktandvården Skåne. Jag var inte längre ”bara” en LIA-student på praktik, utan någon som kunde bidra och ta ansvar. Absolut roligast var hur man kände sig som en i gänget.

Vad är ditt bästa tips till någon som funderar på att ansöka?

– Mitt bästa tips till dig som ska ansöka om sommarjobb är att vara ärlig med vad du vill i framtiden och att berätta vad du vill få ut av ditt sommarjobb. Vad vill du lära dig? Vad är du bekväm med att ta på dig för uppgifter? Finns det uppgifter som du är mindre bekväm med att utföra och är du villig att jobba på dem? Ärlighet varar längst!


Hur fungerar det?

Annonsen för sommarjobb publiceras bland våra lediga jobb.

  • Som sommarjobbare hos oss anställs du som tandvårdsassistent och får en individuell introduktion av dina arbetsuppgifter på kliniken. Uppgifterna kan exempelvis vara arbete i steril och assistans på behandlingsrum.
  • Sommarjobbet stäcker sig vanligen mellan juni till augusti. Tillsammans med klinichefen kommer ni överens om din anställningstid.