Use Google to translate this website

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

På Folktandvården Skånes webbplats används cookies. De behövs för att webbplatsen ska fungera på bästa möjliga sätt och kommer att sparas på din dator.

ST-utbildningstjänst inom endodonti till Folktandvården Skåne, Lund C

JOBBA FÖR LEENDEN!

Vill du vara med och bidra till Folktandvården Skånes fortsatta utveckling? Som ledande inom odontologi jobbar vi varje dag för att alla skåningar ska hålla sig friska i munnen och vara stolta över sina leenden hela livet.

Som Skånes största tandvårdsaktör har vi stor kraft att utveckla framtidens tandvård. Vi satsar på ny teknik, forskning och nya arbetssätt. Med Folktandvården Skåne Academy erbjuder vi alla medarbetare kompetensutveckling under hela karriären.

Nu erbjuder vi möjligheten att söka en nationellt finansierad ST-tjänst inom endodonti vid specialistkliniken Lund C under en tidsperiod på minst tre år.

Specialiteten endodonti omfattar diagnostik, behandling och förebyggande av sjukdom i tandens pulpa och angränsande vävnader samt diagnostik och behandling av endodontiska smärttillstånd. Tandläkarna på avdelningen jobbar ofta multidisciplinärt och fungerar även som konsulter för allmäntandvården.

På specialistkliniken i Lund finns förutom endodonti även specialiteterna ortodonti, parodontologi, oral protetik och pedodonti. På klinikens endodontiavdelning arbetar idag två specialister, två ST-tandläkare, två MT-tandläkare samt sex tandsköterskor.

En del av den kliniska tjänstgöringen kan komma att förläggas till annan specialistklinik inom Folktandvården Skåne.

Utbildningen är en nationellt finansierad uppdragsutbildning (N-SATS).

Arbetsbeskrivning

ST-utbildningen är en klinisk utbildningstjänst motsvarande tre år på heltid där du kliniskt och teoretiskt fördjupar dig inom specialiteten. Utbildningen utformas individuellt och enligt tandläkarnas specialiseringstjänstgöring (HSLF-FS 2017:77).

Den kliniska verksamheten är förlagd till specialistkliniken Lund C.

Kvalifikationer

För att vara aktuell för tjänsten behöver du ha svensk legitimation som tandläkare och minst två års heltidstjänstgöring som allmäntandläkare med erfarenhet av både barn- och vuxentandvård. Därtill ska du ha kunskaper i svenska som motsvarar svenskt gymnasium eller svenska C1 enligt Europarådets nivåskala.

Det är meriterande om du tidigare har arbetat med endodonti på specialistklinik (MT), har forskningserfarenhet, samt om du har erfarenhet av utbildning. Vi följer meritbedömningsprinciper från SKR:
https://sttandlakare.se/wp-content/uploads/2019/05/Meritvärdering-av-tandläkare-vid-Tillsättning-av-Nationella-ST.pdf

Som person är du målinriktad och kommunikativ. Vi värdesätter din goda samarbetsförmåga och dina ledaregenskaper. Vi tror att du har ett engagemang i att tillföra nya perspektiv, att du ödmjukt delar med dig av dina kunskaper och erfarenheter och även lyssnar in andras. Därtill har du ett intresse för att utveckla verksamheten och du trivs med att arbeta nära såväl dina kollegor som andra medicinska specialiteter. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vill du vara med och jobba för leenden? Vi ser fram emot din ansökan!

Övrigt

Folktandvården Skåne är ett av Sveriges tio största hälsoföretag med över en miljon besök varje år. Vi är ett bolag, helägt av Region Skåne med närmare 1 500 anställda. Vi finns på 44 orter runt om i Skåne och består av 69 kliniker för allmän- och specialisttandvård. Våra dörrar är öppna för alla skåningar - oavsett behov.

Sista ansökningsdatum

2023-12-10

Sök tjänsten

Refnr: C164803

Anställningsvillkor

  • Omfattning Heltid
  • Antal tjänster 1
  • Anställningsform Tidsbegränsad anställning
  • Kommun Lund
  • Tillträde Tillträde enligt överenskommelse. Urval sker löpande.

Kontaktperson

Fackliga företrädare

  • Lars Hagerström, Tjänstetandläkarna Tel. 0721-99 82 14