Tandhygienist Widad Iskandarani

Widad Iskandarani, tandhygienist på Folktandvården SkåneHur kom det sig att du ville bli tandhygienist?
- Jag har arbetat som tandsköterska tidigare och när jag kände mig säker på att det var tandvård jag ville jobba med, bestämde jag mig för läsa vidare till tandhygienist för att ha eget ansvar för patienter och deras behandling.

Fick du jobb direkt efter studierna?
Jag fick faktiskt jobb redan när jag läste sista terminen på högskolan (då timanställning). När jag sedan tog kandidatexamen blev jag heltidsanställd.

Varför valde du Folktandvården Skåne?
Eftersom jag är nyfiken av mig ville jag se hur det är att jobba inom Folktandvården Skåne och vilka möjligheter det fanns till utveckling. Under min tid här har jag utvecklats på många sätt. Folktandvården Skåne har gett mig fria händer att sätta upp min egen framtidsplan.

Vad är det bästa med jobbet som tandhygienist?
- Att ha eget ansvar för patienterna och deras behandling, framför allt behandling av tandlossning. Det är väldigt givande och stimulerande att se vilken betydelse vi tandhygienister har för att hjälpa människor att rädda deras tänder.

Vad skulle du säga till den som funderar på att bli tandhygienist?
- Att det är ett mycket trevligt och tacksamt jobb. Trots att man jobbar ensam har man ett mycket nära samarbete med alla andra yrkeskategorier vilket bidrar till utveckling.