Tre ungdomar som sitter vid en sjö och ler

Sommarjobb

Våra sommarjobb vänder sig till dig som studerar till tandläkare, tandhygienist och tandsköterska. Vi vill ge dig chansen att lära känna oss som arbetsgivare samtidigt som du får praktisk erfarenhet från det dagliga arbetet. Vi erbjuder sommarjobb på någon av våra 67 kliniker runt om i Skåne. En satsning på framtidens medarbetare som vi är stolta över!

Välkommen med din ansökan

Nu kan du ansöka om sommarjobb för sommaren 2024. Du hittar annonsen bland våra lediga jobb. Välkommen med din ansökan senast 29 februari.

Som sommarjobbare hos oss anställs du som tandvårdsassistent och får en individuell introduktion av dina arbetsuppgifter på kliniken. Uppgifterna kan exempelvis vara arbete i steril och assistans på behandlingsrum.

Sommarjobbet stäcker sig vanligen mellan juni till augusti. Tillsammans med klinichefen kommer ni överens om din anställningstid.

Vi vänder oss till dig som är:

  • Tandläkarstuderande och har avklarat minst fyra terminer på din utbildning.
  • Tandläkarstuderande och har avklarat nio terminer på utbildningen och kan arbeta på tillfällig legitimation.
  • Tandhygieniststuderande och har avklarat minst två terminer på din utbildning.
  • Tandsköterskestuderande och har avklarat två terminer på din utbildning.

Filippa om sommarjobbet: En chans att visa vad du kan

Varje år erbjuder vi dig som studerar till tandläkare, tandhygienist och tandsköterska att sommarjobba hos oss. Det är en chans att få lära känna oss som arbetsgivare samtidigt som vi hoppas kunna erbjuda dig ett roligt och meningsfullt sommarjobb.

Vi frågade tandhygieniststudenten och tidigare sommarjobbaren Filippa Madsen om hur det är att sommarjobba hos oss.

Vad är det bästa med att sommarjobba på Folktandvården Skåne?

Caroline Bendrot och Filippa Madsen– Sommarjobbet ger en bättre förståelse för det du lär dig under utbildningen och är en unik möjlighet för att få mer erfarenhet inom yrket. Det är också en bra merit när du söker jobb efter examen, berättar hon.

Vad tar du med dig från sommarjobbet?

– Det som har varit mest givande är att få en inblick i hur det är att arbeta på Folktandvården Skåne och en chans att visa vad man kan.

Sedan tidig ålder visste Filippa att hon ville jobba inom tandvården och har under sina studier valt att sommarjobba hos oss.

På bilden ser vi tandhygienist Caroline Bendroth (vänster) och tandhygieniststuderande Filippa Madsen (höger).

– Jag utbildade mig först till tandsköterska och kände sedan att jag ville utveckla mig och få ett mer självständigt arbete. Eftersom jag trivdes så bra var det en självklarhet för mig att söka sommarjobb på Folktandvården Skåne även som tandhygieniststudent.

För Flippas del har sommarjobbet ocksåe lett till ett jobb hos oss som tandhygienist efter examen.

– Jag ser fram emot att äntligen börja arbeta med något jag brinner för, det ska bli roligt, säger Filippa.


Är du tandvårdsstuderande och funderar på att jobba i sommar?

Välkommen med din ansökan. Annonsen hittar du bland våra lediga jobb.