Så påverkar covid-19-pandemin Folktandvården Skåne

Som ett led i att hjälpa sjukvården med den materialbrist som covid-19 orsakat, har vi på Folktandvården Skåne de senaste månaderna begränsat vår verksamhet till att enbart erbjuda akut tandvård. Nu är stora delar av materialförsörjningen säkrad och vi har därför börjat öppna upp vår verksamhet igen.

Kunder med störst vårdbehov

Från och med måndag den 17 augusti kommer i princip alla våra kliniker att vara öppna och i full drift och vi kallar de kunder och patienter med störst vårdbehov.

Akut tandvård

Du kan alltid kontakta oss om du är i behov av akut tandvård. Kontakta din klinik eller ring vår kundservice på 0771-55 88 00 för att boka en tid. Berätta om du har förkylningssymptom, så att vi kan ta hand om dig på rätt sätt.

Vår kundservice har telefontid måndag - fredag kl. 07.30 - 16.00. Övriga tider kontakta 0771-16 01 70 eller 1177. Läs mer här.

Tidsbokning

I dagsläget kallar vi de kunder och patienter med störst vårdbehov och erbjuder akut tandvård. Men du kan alltid kontakta oss. Vi finns på plats för att svara på dina frågor och ge vägledning.

Minska smittspridning

För att minska smittspridningen och skydda riskgrupperna är det viktigt att du är helt symptomfri när du besöker oss. Känner du dig sjuk med snuva, hosta eller feber ber vi dig boka om din tid. Det gäller även om du bara känner dig lite sjuk.

Undvik ta med sällskap till kliniken

För att minska risken för smittspridning ser vi att du helst kommer ensam till ditt besök. Undantaget är besök som gäller små barn och vuxna personer med kognitiv funktionsnedsättning eller vuxna personer med behov av assistans, där en person kan följa med in på behandlingsrummet. Den som följer med får inte ha feber och/eller luftvägsinfektion. Besöker du oss med ditt barn så vänligen lämna syskon hemma.

Har du frågor om coronaviruset

Sök i första hand information på:

1177.se

Folkhälsomyndigheten: Frågor och svar om covid-19

Krisinformation från svenska myndigheter

Information om coronavirus översatt till andra språk

Film på teckenspråk om det nya coronaviruset

Kan du egenvårda dig eller behöver du kontakta vården?

Självskattningstest för Coronavirus/covid19

I andra hand ring 113 13. Vid behov av sjukvårdsrådgivning ringer du 1177 som vanligt.

Vi följer utvecklingen

Folktandvården Skåne följer fortlöpande utvecklingen och rekommendationer från Region Skåne och Folkhälsomyndigheten för att förhindra spridning av covid-19.

Vanliga frågor och svar

Vi har sammanställt vanliga frågor och svar om hur vi arbetar med covid-19.