Covid-19 - information för dig som ska besöka oss

Just nu finns en ökad smittspridning av covid-19 i samhället med nya virusvarianter som potentiellt har ökad smittsamhet. Tillsammans har vi ett ansvar för att hjälpas åt att förebygga ytterligare smittspridning. Hos oss kan du känna dig trygg och säker. Vi tar ansvar och anpassar vår verksamhet enligt rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och Region Skåne.

Öppna kliniker och tidsbokning

Våra kliniker har öppet som vanligt och vi kallar efter behov. Du är alltid välkommen att höra av dig om du har några frågor och funderingar gällande din tandvård. Vi finns på plats för att svara på dina frågor och ge vägledning.

Digital rådgivning med tandläkare

Vi erbjuder möjlighet att träffa en tandläkare digitalt – ett smart och enkelt sätt att få råd och hjälp med lättare besvär när det gäller din munhälsa. Allt du behöver är dator eller mobil med videokamera och internetuppkoppling. Du bokar tid här på vår webbplats och loggar in med ditt BankID.

Akut tandvård

Du kan alltid kontakta oss om du är i behov av akut tandvård. Kontakta din klinik för att boka en tid. Berätta om du har förkylningssymptom, så att vi kan ta hand om dig på rätt sätt.

Uppstår ditt behov efter våra öppettider, kontakta 0771-16 01 70 eller 1177. Läs mer här.

Anpassningar för din trygghet

Som alltid är vår personal noga med att följa basala hygienrutiner och använda skyddsutrustning, men rådande pandemi innebär även några nya rutiner.

  • Vi påminner alla kunder och patienter om vikten av att vara utan sjukdomssymtom när man besöker oss och vi har tagit bort 24-timmarsregeln för sen avbokning.
  • Vi ber alla besökare över 12 år att bära munskydd i våra lokaler. 
  • Välkomstrummen är anpassade så att det är möjligt att hålla avstånd och det finns alltid tillgång till handsprit.
  • Om möjligt uppmanar vi alla våra besökare att komma ensamma. Medföljande till barn eller till de i behov av assistans ska självklart också vara friska.
  • Vi uppmuntrar till självincheckning via våra incheckningsmaskiner för att undvika köbildning vid receptionerna.
  • Vi uppmuntrar till kontantfri betalning via kort och erbjuder tidsbokning på rummen av samma orsak.
  • Vi har en speciell covid-klinik där vi enbart tar emot personer med misstänkt smitta i behov av akut tandvård.

Kom frisk och gärna ensam

För att vi tillsammans ska hjälpas åt med att minska smittspridning är det viktigt att du är helt symptomfri när du besöker oss. Känner du dig minsta lilla sjuk, uppmanar vi dig att omboka ditt besök. Vi ser även att du kommer ensam för att undvika trängsel. Är du i behov av assistans ska den som följer med dig också vara frisk. Detta gäller även medföljande vuxen till barn. 

Du ombokar din tid genom att kontakta din klinik. Just nu har vi tagit bort 24-timmarsregeln för sen avbokning i samband med sjukdom. Däremot debiterar vi vuxna över 20 år för uteblivande.

Kom så nära bokad tid som möjligt

För att undvika att flera personer väntar samtidigt i våra välkomstrum ber vi dig komma så nära din bokade tid som möjligt. 

Vårdhygien

Folktandvården Skåne har en lång tradition av ett systematiskt förbättringsarbete gällande vårdhygien. Hygienarbetet är ett fokusområde som vi är stolta över och som vi dessutom är väldigt duktiga på. För våra kollegor är det en självklarhet att följa de hygienrutiner och kläd- och skyddsutrustningsregler som finns. Som kund och patient kan du alltid känna dig säker när du kommer till oss, även om det pågår en pandemi. 

Har du frågor om coronaviruset

Sök i första hand information på:

1177.se

Folkhälsomyndigheten: Frågor och svar om covid-19

Krisinformation från svenska myndigheter

Information om coronavirus översatt till andra språk

Film på teckenspråk om det nya coronaviruset

Kan du egenvårda dig eller behöver du kontakta vården?

Självskattningstest för Coronavirus/covid19

I andra hand ring 113 13. Vid behov av sjukvårdsrådgivning ringer du 1177 som vanligt.

Vi följer utvecklingen

Folktandvården Skåne följer fortlöpande utvecklingen och rekommendationer från Region Skåne och Folkhälsomyndigheten för att förhindra spridning av covid-19.