Use Google to translate this website

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

På Folktandvården Skånes webbplats används cookies. De behövs för att webbplatsen ska fungera på bästa möjliga sätt och kommer att sparas på din dator.

Tegelbyggnad med Folktandvården Skåne-skylt.

Nya priser hos Folktandvården Skåne

15 januari, 2024

Från och med den 15 januari 2024 gäller nya priser för betalande vuxna på Folktandvården Skånes kliniker. En vanlig basundersökning hos tandläkare kommer att kosta 30 kronor mer än föregående år.

Folktandvården Skåne påverkas liksom många andra organisationer av läget i omvärlden och den höga inflationen. Även lönekostnaderna ökar under 2024. Bolagets intäkter behöver följa med och priserna justeras upp för att Folktandvården Skåne ska kunna leverera tandvård av högsta kvalitet. Folktandvården Skåne uppdaterar årligen prislistan för betalande patienter över 24 år. I år ligger höjningen på i snitt 4,1 procent för åtgärder inom allmäntandvården och 5,1 procent inom specialisttandvården. Prisjusteringen har fördelats över fler åtgärder jämfört med tidigare år.

– Jag förstår att det kan kännas i plånboken för patienterna när tandläkarbesöket kostar lite mer. Samtidigt tål våra priser att jämföras med andra folktandvårdsorganisationer och konkurrenter i Skåne. Priserna för hälsofrämjande och förebyggande insatser hållsfortsatt låga och vi ger också möjlighet att abonnera på tandvård till en fast månadskostnad genom Frisktandvård, säger Karin Melander, vd Folktandvården Skåne.

Skåningens munhälsa i fokus

En basundersökning hos tandläkaren kommer att kosta 30 kronor mer än föregående år. Om man dessutom behöver laga en tand kostar det 50–180 kronor mer, beroende på lagningens omfattning.

Folktandvården Skånes huvudsakliga syfte är inte att gå med vinst, utan att verka för att skåningarna ska ha en god munhälsa.

– För att kunna fortsätta erbjuda skåningarna en modern tandvård av högsta kvalitet gäller det att kontinuerligt investera i och vidareutveckla all vår verksamhet. Vi behöver även följa löneutvecklingen i branschen så att vi kan erbjuda konkurrenskraftiga löner och rekrytera de bästa tandläkarna, säger Torbjörn Ekelund, styrelseordförande Folktandvården Skåne.

Jämför priser på tandvård

På tandpriskollen.se, en oberoende prisjämförelsetjänst, kan du jämföra priser mellan olika tandvårdsmottagningar i din närhet.

Se Folktandvården Skånes nya prislista