Use Google to translate this website

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

På Folktandvården Skånes webbplats används cookies. De behövs för att webbplatsen ska fungera på bästa möjliga sätt och kommer att sparas på din dator.

Nyhetsarkiv

Pressansvarig

Telefon: 046-275 90 08
press@folktandvardenskane.se

Efter kontorstid kan du kontakta Region Skånes pressjour på tfn: 044-309 39 77

Välkommen att besöka vårt pressrum på Mynewsdesk

Maj

12 maj, 2022

Daniels tips: Lek tandhygienist hemma!

Hur ska man ta hand om sitt tandkött och varför är det så viktigt? Vi frågade vår specialisttandläkare och docent i parodontologi, Daniel Jönsson.

April

4 april, 2022

Nejra om första året med digital rådgivning

Varje fredag sätter sig Nejra framför en neutral vägg, drar på sitt headset och kopplar upp sig till den digitala tandvårdstjänsten.

Mars

9 mars, 2022

Ta del av hållbarhetsåret 2021

Digital tandvård, förebyggande miljöarbete på klinikerna och ett stärkt fokus på det hälsofrämjande arbetet. Så här summerar Folktandvården Skåne hållbarbarhetsåret 2021.

Januari

31 januari, 2022

Gemensam forskning för att hitta sjukdom innan den uppstår

Kan biomarkörer hjälpa oss att identifiera sjukdom innan det uppstår? Det hoppas forskningsprogrammet Foresight svara på. Folktandvården Skånes kliniker spelar en viktig roll i arbetet.

28 januari, 2022

Så lyckades kollegorna på orofacial medicin vända minus till plus

När orofacial medicin samlades under en och samma klinikledning stod de inför stora utmaningar. Ett år senare har de skapat en sammanhållning som sträcker sig över hela Skåne och vänt röda siffror till ett positivt resultat.

26 januari, 2022

Folktandvården Skåne i Arlöv flyttar till nya stationsområdet

Folktandvården Skånes klinik i Arlöv flyttar till attraktivt läge intill tågstationen i Burlöv. Flytten till det nybyggda kvarteret Hanna är planerad till 2024.

17 januari, 2022

Anna Lundqvist ny chef för allmäntandvården

Anna Lundqvist blir chef för allmäntandvården på Folktandvården Skåne. Hon kommer närmast från rollen som områdeschef för specialisttandvården i Västra Götaland.

14 januari, 2022

Anna-Karin Wagner ny chef för hälsofrämjande utveckling

Anna-Karin Wagner blir chef för hälsofrämjande utveckling på Folktandvården Skåne. Anna-Karin kommer närmast från rollen som utvecklingschef i Folktandvården Västmanland.

14 januari, 2022

Nya priser från den 15 januari

Från den 15 januari 2022 gäller nya priser för Folktandvården Skåne. Barn och ungdomar har rätt till avgiftsfri tandvård till och med 23 år.