Logotype för print
5 april, 2017

Dolores Öhman vald till styrelseordförande

Miljöpartiets regionråd Dolores Öhman är vald till ny styrelseordförande för Folktandvården Skåne AB. Det beslutades den 4 april på Regionfullmäktige. Dolores tillträder formellt efter Folktandvården Skåne AB:s årsstämma i maj.

- Jag vill framföra ett stort och varmt tack till Stefan Sallerfors för 3,5 år som varit positivt intensiva och utvecklande år för Folktandvården Skåne. Sedan vi blev bolag har vi med värderingsstyrt ledarskap lyckats skapa ett stort engagemang och förändringskraft, vilket den senaste medarbetarundersökningen från 2016 bekräftar. Vi har gjort stora och viktiga satsningar för skåningarnas bästa, samtidigt som vi levererat ett ekonomiskt resultat som överträffat de förväntningar som ställdes inför bolagiseringen, säger Marika Qvist, vd för Folktandvården Skåne.

- Jag välkomnar Dolores Öhman och ser fram emot att tillsammans arbeta för att skåningarna ska kunna bevara munhälsan där den är god och förbättra där den är sämre, samt att fortsätta vår utvecklingsresa mot målet att uppfattas som ett färgstarkt, kunskapsdrivande och fullfjädrat serviceföretag, säger Marika.

Omval av styrelseordförande sker årligen. De övriga fyra styrelseledamöterna är valda fram till Årsstämman 2019.