Logotype för print
13 maj, 2017

Folktandvården Skåne är Årets Pactaföretag 2017

Folktandvården Skåne har fått pris som ”Årets Pactaföretag 2017”. Priset tilldelas det medlemsföretag som utmärkt sig utöver det vanliga och visat på nytänk samt är en bra förebild. Vd Marika Qvist tog emot priset av Jan Eliasson vid Pactadagarna den 9 maj.

Folktandvården Skånes vd Marika Qvist tar emot pris av Jan Eliasson.- Att tilldelas priset som årets Pactaföretag känns hedrande. Det visar att vårt framgångsrika utvecklingsarbete går åt rätt håll. Vi har arbetat både med att utveckla kulturen och strukturen, det hårda och det mjuka, det långsiktiga och kortsiktiga, säger Marika Qvist, vd för Folktandvården Skåne.

Prispengarna på 10 000 kronor går till UNHCR som arbetar för att ge människor på flykt ett liv i säkerhet.

Pacta är arbetsgivarorganisationen för kommunala och landstingskommunala företag samt kommunalförbund och har 645 medlemmar med ca 57 000 medarbetare.

Motivering

Priset tilldelas en organisation som genomgått en otrolig förändringsresa i samband med att verksamheten tagit steget från förvaltning till bolag. Den positiva förändringen har möjliggjorts genom ett mycket strategiskt arbete där fokus inte bara satts på vad som ska åstadkommas utan också på hur det ska göras. Med detta i ryggen involverades medarbetarna redan i startskedet med affärsplan och utveckling och ledarskapet har prioriterats och satsats på för att kunna möta nästa generations medarbetare.