Logotype för print
14 januari, 2022

Anna-Karin Wagner ny chef för hälsofrämjande utveckling

Anna-Karin Wagner blir chef för hälsofrämjande utveckling på Folktandvården Skåne. Anna-Karin kommer närmast från rollen som utvecklingschef i Folktandvården Västmanland.

Anna-Karin Wagner blir chef för hälsofrämjande utveckling på Folktandvården Skåne. I det nya uppdraget kommer hon att leda och utveckla arbetet med patientsäkerhet, vårdutveckling, hållbarhet och kompetensutveckling. Anna-Karin kommer närmast från rollen som utvecklingschef i Folktandvården Västmanland.

Porträtt Anna-Karin Wagner– Anna-Karin har både en gedigen ledarerfarenhet och lång erfarenhet i det kliniska arbetet som tandläkare. Hon sätter patientens behov främst och Anna-Karin kommer att ha en viktig roll i den fortsatta utvecklingen av vårt viktiga hälsofrämjande och förebyggande arbete, säger Karin Melander, vd på Folktandvården Skåne.

Folktandvården Skåne väljer att genom en omorganisation ge det hälsofrämjande arbetet en än mer tydlig plats i organisationen. Anna Karin Wagners roll som chef för hälsofrämjande utveckling innebär bland annat att leda och utveckla arbetet med patientsäkerhet, vårdutveckling, hållbarhet samt kompetensutvecklingsprogrammet Folktandvården Skåne Academy.

– I det nya uppdraget ser jag många möjligheter till att tillsammans med alla kollegor inom Folktandvården Skåne utveckla verksamheten ur ett hälsofrämjande perspektiv. Jag tror även att samarbeten och utbyte av kunskap med aktörer inom tandvården runtom i Sverige är en viktig väg till framgång, säger Anna-Karin Wagner.

Anna-Karin Wagner började efter examen på Karolinska institutet sin yrkesbana som tandläkare på Folktandvården Gotland, och landade till slut i Enköping 2003. Från Folktandvården Västmanland har hon erfarenhet både som tandläkare, klinikchef och sedan 2013 som utvecklingschef och chefstandläkare.

Anna-Karin Wagner tillträder sin tjänst som chef för hälsofrämjande utveckling på Folktandvården Skåne i april 2022.