Use Google to translate this website

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

På Folktandvården Skånes webbplats används cookies. De behövs för att webbplatsen ska fungera på bästa möjliga sätt och kommer att sparas på din dator.

Nyhetsarkiv

Pressansvarig

Telefon: 046-275 90 08
press@folktandvardenskane.se

Efter kontorstid kan du kontakta Region Skånes pressjour på tfn: 044-309 39 77

Välkommen att besöka vårt pressrum på Mynewsdesk

December

8 december, 2022

Olof om en rättsodontologs vardag

Identifiering av avlidna, rättsintyg till brottsmål och ärenden om försvunna individer, det är några av de uppgifter som specialisttandläkare Olof Holm tar sig an som vikarierande rättsodontolog i Solna.

November

23 november, 2022

Oväntad upptäckt ledde till framgångsrik smärtbehandling

Tandsköterskan Anna-Lenas intresse för smärtbehandling tog sin början tack vare en oväntad händelse.

September

28 september, 2022

En tandfé som också inspirerar till läsning

Folktandvården Skånes barnkoncept med Lea-tandväktare fyller fyra år. Sedan starten delar vi ut riktiga böcker till alla barn i samband med sina tandläkarbesök. Tandsköterskan Randa Abed som jobbar på Rosengårds tandborstsverksamhet frågar alltid föräldrarna hon möter om de har börjat läsa för sina barn. Om inte visar hon hur.

Augusti

23 augusti, 2022

Hon var med och startade Tandborsten

Det började som en vetenskaplig studie för att sedan bli en viktig del i vår verksamhet. I över 22 år har Eva-Marie Mårtensson motiverat tusentals föräldrar och barn till bättre munhälsovanor. Nu har hon trappat ner men kan inte släppa det helt.

12 augusti, 2022

Anika: ”Vi förändrar inte bara patientens utseende utan ofta också deras liv”

Anika Bojczuk har alltid varit intresserad av oral protetik. Hon gick sin ST-utbildning i hemlandet Polen och sedan förde kärleken henne till Sverige. Efter fem år som allmäntandläkare och ett kompletteringsår på Folktandvården Skåne är hon nu färdig specialist igen.

2 augusti, 2022

Marina: ”Barnen med stort behov av vård väckte mitt intresse för pedodonti”

Som allmäntandläkare precis efter flyktingkrisen tog Marina Noorzai emot barn och unga som levt på flykt. Många hade hunnit utveckla karies, men var också rädda för att gå till tandläkaren. Här väcktes intresset för pedodonti.

Juli

19 juli, 2022

Studierektorn: ”Behovet av specialister stort även i framtiden”

Klinisk erfarenhet som allmäntandläkare och meriteringstjänster inom ämnet du är intresserad av. Det är studierektor Björn Gjelvolds bästa råd till dig som funderar på att söka en ST-tjänst. Han tror att behovet av specialister i framtiden kommer att vara fortsatt stort.

Juni

22 juni, 2022

Ny metod ska hjälpa skåningar med smärta i käken

Svårt att äta, gapa och kyssas? Julia Lam möter många patienter med smärta i käksystemet. Hon bestämde sig därför för att forska kring alternativ till den traditionella bettskenan. Nu är hennes första resultat klara – hur hjärnan påverkas av behandlingen.

14 juni, 2022

Florinda: Fundera på vilket mål du har med ditt ledarskap

Den 9 juni var det avslutning för årets omgång av Smak för ledarskap, Folktandvården Skånes ledarutvecklingsprogram för blivande ledare. Vi passade på att fråga tandhygienist Florinda Selaci vad hon tar med sig från programmet.

Maj

12 maj, 2022

Daniels tips: Lek tandhygienist hemma!

Hur ska man ta hand om sitt tandkött och varför är det så viktigt? Vi frågade vår specialisttandläkare och docent i parodontologi, Daniel Jönsson.

April

4 april, 2022

Nejra om första året med digital rådgivning

Varje fredag sätter sig Nejra framför en neutral vägg, drar på sitt headset och kopplar upp sig till den digitala tandvårdstjänsten.

Mars

9 mars, 2022

Ta del av hållbarhetsåret 2021

Digital tandvård, förebyggande miljöarbete på klinikerna och ett stärkt fokus på det hälsofrämjande arbetet. Så här summerar Folktandvården Skåne hållbarbarhetsåret 2021.

Januari

31 januari, 2022

Gemensam forskning för att hitta sjukdom innan den uppstår

Kan biomarkörer hjälpa oss att identifiera sjukdom innan det uppstår? Det hoppas forskningsprogrammet Foresight svara på. Folktandvården Skånes kliniker spelar en viktig roll i arbetet.

28 januari, 2022

Så lyckades kollegorna på orofacial medicin vända minus till plus

När orofacial medicin samlades under en och samma klinikledning stod de inför stora utmaningar. Ett år senare har de skapat en sammanhållning som sträcker sig över hela Skåne och vänt röda siffror till ett positivt resultat.

26 januari, 2022

Folktandvården Skåne i Arlöv flyttar till nya stationsområdet

Folktandvården Skånes klinik i Arlöv flyttar till attraktivt läge intill tågstationen i Burlöv. Flytten till det nybyggda kvarteret Hanna är planerad till 2024.

17 januari, 2022

Anna Lundqvist ny chef för allmäntandvården

Anna Lundqvist blir chef för allmäntandvården på Folktandvården Skåne. Hon kommer närmast från rollen som områdeschef för specialisttandvården i Västra Götaland.

14 januari, 2022

Anna-Karin Wagner ny chef för hälsofrämjande utveckling

Anna-Karin Wagner blir chef för hälsofrämjande utveckling på Folktandvården Skåne. Anna-Karin kommer närmast från rollen som utvecklingschef i Folktandvården Västmanland.

14 januari, 2022

Nya priser från den 15 januari

Från den 15 januari 2022 gäller nya priser för Folktandvården Skåne. Barn och ungdomar har rätt till avgiftsfri tandvård till och med 23 år.