Logotype för print
Folktandvården Skåne Hyllie fasad.
30 november, 2023

Akuttandvård på helgen blir mer tillgänglig för skåningarna

Nu blir det enklare för skåningarna att söka tandvård akut på helgdagar. Folktandvården Skåne inför akuttandvård på helgen för alla invånare på tre kliniker i Malmö, Helsingborg och Kristianstad.

Det ska vara lätt för Skånes invånare att veta var akuttandvården på helgen finns och hur man gör för att söka hjälp. Därför har Folktandvården Skåne fått i uppdrag av Region Skåne att bedriva all akuttandvård på helgen på tre fasta kliniker, med en kontaktväg in och med digital rådgivning. Från den 1 december kommer Folktandvården Skånes kliniker i Malmö Hyllie, Kristianstad C och Helsingborg C att ta emot akuta besök på helgdagar.

– Tillgängligheten förbättras för skåningen när akut tandvård på helgen nu erbjuds på tre fasta kliniker. Vi finns till för alla, oavsett om man går till oss vanligtvis eller inte, säger Anna Lundqvist, allmäntandvårdschef på Folktandvården Skåne.

Tidigare har ansvaret för akuttandvård på helgen roterat mellan olika kliniker och utförare, både privata aktörer och Folktandvården Skåne. Med det nya upplägget ska akuttandvården bli mer jämlik och tillgänglighetsanpassad. En annan fördel är att personalen nu kommer att jobba i fasta team och få en spetskompetens inom just akuttandvård, vilket förväntas öka patientsäkerheten ytterligare.

Fakta: Så söker du akut tandvård på helgen

Ring 0771-160 170 för att söka akuttandvård under helger och röda dagar. Detta gäller oavsett vilken klinik du vill komma till. Ifall ytterligare bedömning behövs bokas ett digitalt vårdmöte in. I annat fall får du en tid till någon av klinikerna i Malmö, Helsingborg och Kristianstad direkt. Patienter som inte kan vänta till nästkommande vardag prioriteras.

Mer information om akut tandvård