Use Google to translate this website

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

På Folktandvården Skånes webbplats används cookies. De behövs för att webbplatsen ska fungera på bästa möjliga sätt och kommer att sparas på din dator.

Nyhetsarkiv

Pressansvarig

Telefon: 046-275 90 08
press@folktandvardenskane.se

Efter kontorstid kan du kontakta Region Skånes pressjour på tfn: 044-309 39 77

Välkommen att besöka vårt pressrum på Mynewsdesk

Maj

29 maj, 2023

Folktandvården Skåne ingår i samarbete för att tidigare upptäcka diabetes

Folktandvården Skåne deltar i initiativet Dent2Health vars mål är att ta fram ett screeningverktyg för diabetes typ 2. Genom att ta ett prov i munnen vid ett besök hos tandvården hoppas man kunna identifiera individer som löper risk att drabbas.

9 maj, 2023

Ny styrelse för Folktandvården Skåne

Region Skånes Regionfullmäktige har utsett en ny styrelse för Folktandvården Skåne. Styrelsen tillträder från och med den 9 maj 2023.

April

5 april, 2023

Utvecklat samarbete mellan universitetet och Folktandvården Skåne

Odontologiska fakulteten och Folktandvården Skåne har tillsammans tagit initiativ till ett utvecklat samarbete med målet att förbättra munhälsan i Skåne. Samarbetet innefattar både forskning och utbildning.

Mars

14 mars, 2023

Så summerar Folktandvården Skåne hållbarhetsåret 2022

Utökad specialisttandvård, utbildningsplatser för framtidens tandvårdspersonal och stolta medarbetare. Nu kan du ta del av Folktandvården Skånes årsrapport och hållbarhetsredovisning för 2022.

Februari

21 februari, 2023

4 000 skånska barn deltar i studie om emaljstörning på tänderna

Ungefär vart femte barn i Sverige drabbas av MIH – en störning av emaljen som kan leda till ilningar, smärta och karies. Det är ännu oklart vad som orsakar de vita eller gula fläckarna på tänderna. Därför erbjuder Folktandvården Skåne 4 000 vårdnadshavare och deras barn att delta in en forskningsstudie för att få svar och för att kunna erbjuda framtida preventiva insatser.

Januari

12 januari, 2023

Ny studie ska undersöka samband mellan fibromyalgi, munhälsa och kontaktallergier

Har fibromyalgipatienter fler lagade tänder, sämre munhälsa och mer kontaktallergier än normalpopulationen? Det ska man ta reda på i en ny forskningsstudie som Folktandvården Skåne utför i samarbete med SUS och Malmö universitet.