Use Google to translate this website

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

På Folktandvården Skånes webbplats används cookies. De behövs för att webbplatsen ska fungera på bästa möjliga sätt och kommer att sparas på din dator.

Nyhetsarkiv

Pressansvarig

Telefon: 046-275 90 08
press@folktandvardenskane.se

Efter kontorstid kan du kontakta Region Skånes pressjour på tfn: 044-309 39 77

Välkommen att besöka vårt pressrum på Mynewsdesk

December

20 december, 2016

Ta hand om tänderna i jul

Julhelgen bjuder på många tillfällen att äta godsaker. Men med knäck, kola, nötter och annat julgodis kommer också en ökad påfrestning på våra tänder. Därför har vi tagit fram några tips som låter dig njuta av det goda utan oro för hål i tänderna.

6 december, 2016

Unik satsning på Centrum för munhälsa i Lund

Folktandvården Skåne investerar i ett unikt Centrum för munhälsa. Forskning och klinik samlas i helt nya lokaler i Lund för att ge skåningarna tillgång till framtidens tandvård.

November

18 november, 2016

Antibiotikaanvändningen måste minska

Den 18 november är det antibiotikadagen. I Folktandvården Skåne har antibiotikaförskrivningen minskat tack vare målinriktat arbete. Men för att skydda antibiotikan behövs fortsatt arbete.

16 november, 2016

Träffa oss på Odontologiska Riksstämman

Den 16-18 november finns vi på plats på den Odontologiska Riksstämman i Stockholm.

Oktober

25 oktober, 2016

Var rädd om tänderna, både stora och små

Både vuxna och barn kan få frätskador på tänderna. Frätskador går att förebygga eftersom de ofta beror på vad vi äter och dricker.

25 oktober, 2016

Hedersdoktor i Folktandvården Skåne

Jenö Kisch, specialisttandläkare i oral protetik på Folktandvården Skåne, har utnämnts som hedersdoktor vid Odontologiska fakulteten på Malmö högskola för sitt genuina engagemang för tandvård och forskning.

18 oktober, 2016

Forskning: Ska man ersätta kindtänder eller inte?

Tandläkares vilja att spara och bevara samtliga tänder är stark men med tio tandpar kan tuggfunktionen fortfarande vara acceptabel. Eva-Karin Korduner, specialisttandläkare på protetik i Folktandvården Skåne, har i sin avhandling undersökt vad allmäntandläkares attityder är till en så kallad förkortad tandbåge.

3 oktober, 2016

Nytt arbetssätt i Kristianstad gynnar tandvårdskunder

Snabbare tandvårdsbehandling och ökat kunskapsutbyte för kollegorna. Det blir resultatet när Folktandvården Skånes nya arbetssätt idag införs i Kristianstad.

September

13 september, 2016

Vår nya klinik på Väla invigd

Ett helt unikt koncept, det första i Sverige och en modell för framtidens tandvård. Klinik öppnade dörrarna i slutet av juni och är redan en stor succé.

13 september, 2016

Vårdhygienarbete som ger resultat

Spritade händer, engångsförkläde och dagligt byte av kläder. Ny undersökning visar att Folktandvården Skåne ligger långt framme för att minska smittorisken inom vården.

Augusti

12 augusti, 2016

Träffa oss på Malmöfestivalen.

Nu har vi öppnat tältdörrarna till Leendecentralen på Malmöfestivalen!

Juli

6 juli, 2016

Nu finns vi på Väla

Folktandvården Skåne har öppnat klinik på Väla centrum i Helsingborg. Välkommen till en tandklinik med generösa öppettider och hög service.

Juni

30 juni, 2016

Japanskt besök till Folktandvården Skåne

100 tandläkare och tandhygienister från Japan har i veckan besökt Folktandvården Skånes klinik på Lilla Varvsgatan i Malmö. Studiebesöket är en del av en kurs arrangerad av Odontologiska fakulteten vid Malmö högskola.

28 juni, 2016

Sommar, sol och akuta tandbesvär

Glad sommar önskar vi på Folktandvården Skåne! Kanske blir det hopp i pool, hav eller på studsmatta. Under sommaren spenderar vi mer tid utomhus och då är det lättare hänt att olyckan är framme. Skulle du skada dina tänder eller få tandbesvär är du varmt välkommen till oss. Vi har öppet hela sommaren.

16 juni, 2016

Folktandvården Sverige i Almedalenden

"Allt fler tänder på äldre" - ett seminarium om hur vi kan skapa en värdig tandvård för våra sköra äldre.

10 juni, 2016

Vinnande VFU-team 2016

I Folktandvården Skåne välkomnar vi varje år tandhygienist- och tandläkarstudenter som gör sin verksamhetsförlagda utbildning (VFU) hos oss. Vi delar årligen ut priset "Årets VFU-team" i samarbete med Tandvårdshögskolan i Malmö. 2016 års vinnande team är nu korade.

Maj

16 maj, 2016

Ny klinik ska ge barnen i Fosie friskare tänder

Munhälsan hos barnen i Fosie, Malmö, är sämst i Skåne. För att ändra på detta startar vi i dag en ny Tandborstenklinik på Munkhättegatan. Det blir den tionde specialkliniken i Skåne som utbildar föräldrar i tandvård.

April

29 april, 2016

Storsatsning på forskning om framtidens tandvård

Folktandvården Skåne fyrdubblar investeringarna i forsknings- och utvecklingsprojekt under 2016, från en till fyra miljoner kronor.

7 april, 2016

Möt oss på Tandhygienistdagarna 11 april

Vd Marika Qvist håller årets öppningsanförande den 11 april på Malmö Live. Hon berättar om resan från förvaltning till bolag och om hur det är att leda värderingsstyrt.

Mars

30 mars, 2016

Sjukhustandvårdsklinik i Lund invigd

Sjukhustandvårdens nya lokaler i Lund är invigd. Den nya kliniken är speciellt anpassad för att möta patienter med speciella behov och svårare medicinska tillstånd.

24 mars, 2016

Påsktips för tänderna

Nu närmar sig påsken, en av de största godishelgerna på året. Vi svenskar är bland de som äter mest godis i hela världen. Påsken är ingen fara för dina tänder om du tömmer godisägget snabbt.

18 mars, 2016

Earth Hour - tillsammans för klimatet

På lördag den 19 mars är det Earth Hour - väldens största manifestation för klimatet. Du kan också delta genom att släcka ljuset en timme mellan 20:30-21:30.

8 mars, 2016

Positivt resultat 2015

Ökat antal besök och sju procent fler tecknade frisktandvårdsavtal. Det är ett par av förklaringarna till fortsatt bra rörelseresultat för Folktandvården Skåne.

2 mars, 2016

Unik pilot i Lund

Ökad tillgänglighet för kunder, smartare arbetssätt och höjd kunskapsnivå hos medarbetarna. Det är målet när Folktandvården Skåne, först av alla inom offentlig tandvård, sammanför allmän- och specialisttandvården.

Februari

18 februari, 2016

Nyanlända praktiserar hos Folktandvården Skåne

Folktandvården Skåne hjälper nyanlända in i det svenska samhället. I dag finns redan 19 praktiserande nyanlända på plats och fler är på gång.

4 februari, 2016

Nöjda kunder hos Folktandvården Skåne

Gott bemötande av professionella och engagerade kollegor. Det är kundernas betyg när de får tycka till om Folktandvården Skåne i en undersökning.

Januari

28 januari, 2016

Sommarjobba hos oss

Pluggar du till tandsköterska, tandhygienist eller tandläkare? Nu har du möjlighet att söka sommarjobb hos oss. Ett perfekt sätt att lära känna Folktandvården Skåne!

20 januari, 2016

Digitala och konventionella avtryck jämförs i ny studie

Digital teknik gör avtryckstagning mer behaglig för patienterna och medför en tidsvinst för tandläkaren, jämfört med konventionella avtryck. Detta visar en studie från Folktandvården Skåne som nyligen publicerats i The Journal of Prosthodontics.

12 januari, 2016

Egenfinansierade specialistutbildningstjänster

Under 2016 startar Folktandvården Skåne sex nya ST-platser som är helt finansierade av Folktandvården Skåne. ST-utbildningarna sker i samverkan med Malmö högskola, Odontologiska fakulteten, där den teoretiska utbildningen genomförs. Den kliniska utbildningen sker på klinik inom Folktandvården Skåne.

11 januari, 2016

Frisktandvård - ett smart tips till dig som fyller 20

Abonnera på leenden. Med Frisktandvård - tandvård till fast pris.

10 januari, 2016

Frisktandvård - årsfakturor i januari

Felaktig utskrift av årsfaktura på frisktandvårdsavtal.