Use Google to translate this website

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

På Folktandvården Skånes webbplats används cookies. De behövs för att webbplatsen ska fungera på bästa möjliga sätt och kommer att sparas på din dator.

Nyhetsarkiv

Pressansvarig

Telefon: 046-275 90 08
press@folktandvardenskane.se

Efter kontorstid kan du kontakta Region Skånes pressjour på tfn: 044-309 39 77

Välkommen att besöka vårt pressrum på Mynewsdesk

November

12 november, 2019

Folktandvården på Odontologiska Riksstämman i Stockholm

Folktandvården är en modern folkhälsoaktör med stora visioner. Det 13-15 november finns representanter från hela landet plats i Stockholm på Odontologiska Riksstämman och branschmässan Swedental. Välkommen till monter A07:18 för att prata med oss och ta del av ett spännande föreläsningsprogram.

Oktober

7 oktober, 2019

Arga leken slutar nu.

Folktandvården Skåne har under parollen ”Vi jobbar för leenden” bjudit på allt från roliga skämt till coachande komiker i sina reklamkampanjer. Nu lanseras en kampanj som tar upp en annan aspekt av det dagliga jobbet med att få alla skåningar att vara stolta över sina leenden.

September

30 september, 2019

Vår egen tandfé Lea fyller ett år!

Folktandvården Skåne har förmånen att träffa många barn och hjälpa dem och deras föräldrar till en bättre munhälsa. Självklart vill vi ge den bästa upplevelsen när de kommer till oss. Med tandväktare Lea har vi möjlighet att ge barnen en kompis i en värld som kan kännas främmande och kanske till och med lite obehaglig.

Augusti

1 augusti, 2019

1 juli fick alla vuxna nytt tandvårdsbidrag

Den 1 juli varje år får alla vuxna ett tandvårdsbidrag som kan användas för att betala tandvårdskostnader. Personer mellan 24 och 29 år eller från 65 år och uppåt får 600 kronor om året. Bidraget för den som är mellan 30 och 64 år är 300 kronor per år.

Juli

20 juli, 2019

Sommar, sol och tandolycksfall

Under sommaren spenderar vi mycket tid utomhus och då är det lätt hänt att olyckan är framme. Om tänder skadas eller slås ut är det viktigt att man gör rätt, direkt efter olyckan.

17 juli, 2019

Vi finns här för dig i sommar

En riktigt glad sommar önskar vi på Folktandvården Skåne. Vi har öppet hela sommaren och finns här för dig om du skulle få akuta tandbesvär.

Juni

17 juni, 2019

Helt nytt journalsystem i Folktandvården Skåne

Från den 17 juni har Folktandvården Skåne ett helt nytt journalsystem på samtliga 68 kliniker. Journalsystemet Carita Tandvård har utvecklats av skånska företaget Swedish Care System.

April

17 april, 2019

Påsktips för tänderna

Påskhelgen närmar sig och med den följer ofta både god mat och välfyllda påskägg. Vi i Folktandvården Skåne önskar en riktigt glad påsk och delar här med oss av våra bästa påsktips - för dig och dina tänder.

17 april, 2019

Mindre antibiotika skrivs ut

Antibiotikaförskrivningen inom Folktandvården Skåne har minskat med 42 procent sedan 2012 och fortsätter att minska.

17 april, 2019

Premiär för inspirationsföreläsningar

Inspirerande föreläsningar med internationellt kända profiler inom tandvårdsbranschen, det är Folktandvården Skånes senaste satsning. Först ut var Caspar Wohlfahrt, parodontolog och förste amanuensis vid Universitetet i Oslo. Den 11 april höll Caspar en uppskattad föreläsning om mukosit, peri-implantit och biologiska komplikationer vid implantat.

9 april, 2019

Allt fler nöjda med Folktandvården

Svenskarna är fortsatt nöjda med tandvården visar Svenskt Kvalitetsindex nya mätning av tandvården i Sverige. Folktandvården upplevs som mer förtroendeingivande och kvalitetsmedveten medan den privata tandvården backar.

Mars

21 mars, 2019

Varför ska man välja Frisktandvård?

Med Frisktandvård får du regelbunden tandvård till fast pris. Du kan känna dig trygg om något oväntat händer med dina tänder och slipper drabbas av plötsliga och ovälkomna kostnader om du till exempel skulle råka bita av en tand. Med Frisktandvård arbetar vi förebyggande för att förbättra tandhälsan.

20 mars, 2019

Internationella munhälsodagen

Den 20 mars är det den internationella munhälsodagen - dagen då munhälsan får ta lite extra mycket plats. Årets kampanj syftar till att lyfta hur vi får och bibehåller en god munhälsa för hälsa och livskvalité börjar med munnen.

13 mars, 2019

Samarbete med Generation Pep

Folktandvården Sverige tar ännu ett steg i kampen mot karies. Genom ett samarbete med Generation Pep vill Folktandvården Sverige ta hjälp av förskolor och skolor för att visa hur kul det kan vara att borsta tänderna.

6 mars, 2019

Nio av tio medarbetare trivs på jobbet

Nio av tio medarbetare trivs på Folktandvården Skåne och känner sig delaktiga i företagets utveckling. Det visar den senaste medarbetarundersökningen.

Februari

19 februari, 2019

Högt betyg av kunder

Nära nio av tio kunder är nöjda med Folktandvården Skåne. Det framgår av den senaste kundundersökningen.

Januari

14 januari, 2019

Nya priser från 15 januari

Från den 15 januari 2019 gäller nya priser för Folktandvården Skåne. Barn och ungdomar har rätt till avgiftsfri tandvård till och med 23 år.

10 januari, 2019

Ny organisation för specialisttandvården i Malmö och Lund

Folktandvården Skåne organiserar om specialisttandvården i Malmö och Lund. Syftet är att minska väntetiderna och öka tillgängligheten för skåningarna.