Use Google to translate this website

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

På Folktandvården Skånes webbplats används cookies. De behövs för att webbplatsen ska fungera på bästa möjliga sätt och kommer att sparas på din dator.

Nyhetsarkiv

Pressansvarig

Telefon: 046-275 90 08
press@folktandvardenskane.se

Efter kontorstid kan du kontakta Region Skånes pressjour på tfn: 044-309 39 77

Välkommen att besöka vårt pressrum på Mynewsdesk

December

21 december, 2021

Så tar du hand om tänderna i jul

Jul betyder också knäck, skumtomtar och chokladaskar. Hur ska vi då tänka när vi möter dukade bord och fyllda godisskålar? Melika är tandhygienist på Folktandvården Skåne, och vi bad henne om goda råd för en god munhälsa inför de sockersöta helgdagarna.

7 december, 2021

Forskning om tandlossning och hjärtkärlsjukdom får ALF-medel

Går det att se tecken på en av våra vanligaste folksjukdomar genom att studera munhälsan? Daniel Jönsson forskar om kopplingen mellan tandlossning och hjärtkärlsjukdomar och KOL. Han har blivit tilldelad ALF Forskningsutrymme för kliniska forskare för att studera biologiska markörer för patienter som har parodontit och hjärtkärlsjukdom.

November

17 november, 2021

Unga Malmöbor utan karies med i forskningsstudie

Karies påverkas inte bara av ärftliga faktorer utan även av socioekonomisk bakgrund. Vad är det då som gör att vissa inte utvecklar karies alls, trots sämre förutsättningar? Det ska Marie Nordström tillsammans med Folktandvården Skåne försöka finna svaret på. Kariesfria unga Malmöbor från resurssvag bakgrund deltar i studien.

2 november, 2021

Henrik Jansson ny chef för Specialisttandvård och Forskning

Henrik Jansson blir ny chef för Specialisttandvård och Forskning på Folktandvården Skåne. I det nya uppdraget kommer han att leda den samlade specialisttandvården och utveckla den kliniknära forskningen. Henrik kommer närmast från rollen som Forsknings- och utvecklingschef.

Augusti

30 augusti, 2021

Folktandvården Skåne i Landskrona flyttar till nytt attraktivt läge

Folktandvården Skåne i Landskrona flyttar till attraktivt läge nära tågstationen. Flytten från klinikerna på Pjäsgatan och Sturegatan till en gemensam toppmodern klinik vid Järvgatan är planerad till 2023.

Maj

7 maj, 2021

Karin Melander ny vd för Folktandvården Skåne

Folktandvården Skåne AB:s styrelse har utsett Karin Melander till ny vd. Hon kommer närmast från rollen som HR-direktör i Region Skåne, och tillträder den 1 juli.

Mars

24 mars, 2021

Jennie och Hossein om videosamtal med tandläkare

Jennie Nydemark och Hossein Kechan är två av Folktandvården Skånes tandläkare som jobbar med digital rådgivning. Vi pratade med dem om varför de tror att den digitala tjänsten passar både kunder och klinikerna de jobbar på.

11 mars, 2021

Ta del av vår Årsrapport och hållbarhetsredovisning 2020

Varje år summerar vi året som gått och ger en tillbakablick på insatser och händelser från det gångna året.

Januari

15 januari, 2021

Nya priser från 15 januari

Från den 15 januari 2021 gäller nya priser för Folktandvården Skåne. Barn och ungdomar har rätt till avgiftsfri tandvård till och med 23 år.