Utvecklings- och karriärmöjligheter

Vi ger dig en bra start och stora möjligheter att växa och vidareutvecklas under hela din karriär med Folktandvården Skåne Academy.

Folktandvården Skåne Academy är vårt kompetensutvecklingsprogram där vi erbjuder utveckling och vidareutbildning inom samtliga områden under hela din karriär.

I vår kurskatalog kan du välja bland ett flertal odontologiska kurser och kompetensutvecklingsprogram för receptionister, tandsköterskor, tandhygienister, tandläkare och chefer. Du får tillgång till den breda och djupa kompetens som finns i Folktandvården Skåne och till externa experter och föreläsare.

Introduktionsprogram - för dig som är nyutexaminerad

För oss är det viktigt att du får en bra introduktion till ditt nya jobb. Därför har vi ettåriga introduktionsprogram för dig som är nyutexaminerad. Allt för att du ska få en bra start hos oss!

Läs mer om introduktionsprogram

Ledarskapsutveckling - för dig som brinner för att skapa delaktighet

Är du en framtida ledare? Vi satsar mycket på att utveckla våra chefer så att de kan hjälpa kollegor att växa och utvecklas. Som chef hos oss har du stora utvecklingsmöjligheter och erbjuds utvecklingsprogram, coachträning och kurser.

Odontologiska utbildningar - för dig som vill vidareutvecklas

Vår bredd med allmän- och specialistandvård innebär stora möjligheter till vidareutveckling. Vi erbjuder dig flera olika möjligheter att utvecklas under hela din karriär:

  • Utbildningar
  • Utvecklingsprogram
  • Fördjupande kurser
  • Nätverk

Specialistutbildning - för dig som vill bli specialist

För tandläkare finns möjlighet att söka specialistutbildningstjäster. Under ST-utbildningen arbetar du inom specialisttandvården och skaffar dig en fördjupad kompetens inom ett av ämnesområdena endodonti, oral protetik, orofacial medicin, parodontologi, ortodonti och pedodonti.

Läs mer om ST-utbildning

Kunskapsöverföring - i ditt dagliga arbete

Tandvård är ett lagspel. Ett samspel mellan experter, olika professioner som har sina olika kunskaper, erfarenheter och roller. Med nästan 1 500 kollegor har du alltid möjlighet att utbyta och överföra kunskap i vardagen.

Sommarjobba hos oss

Våra sommarjobb vänder sig till dig som studerar till tandläkare, tandhygienist och tandsköterska. Vi vill ge dig chansen att lära känna oss som arbetsgivare samtidigt som du får praktisk erfarenhet från det dagliga arbetet. En satsning på framtidens medarbetare vi är stolta över!

Läs mer om sommarjobb

Praktik

Folktandvården Skåne samarbetar med flera lärosäten för att erbjuda VFU och LIA till över 200 studenter årligen. Vi erbjuder även praktisk tjänstgöring för studenter utanför och inom EU/ESS samt språkpraktik för dem som strävar efter svensk legitimation.

Läs mer om praktik