Logotype för print
23 september, 2015

Känd modedesigner klär Folktandvården Skåne

Skånebaserade kläddesignern Helle Robertson har fått i uppdrag att ta fram nya arbetskläder som ett led i Folktandvården Skånes nya varumärkesprofilering.

Helle Robertson, kläddesigner

- Vi vill skapa nya och moderna arbetskläder som dessutom är sköna och funktionella för våra medarbetare. Det är extra roligt att vi satsar på en etablerad designer, säger Cecilia Lindbäck, klädprojektledare på Folktandvården Skåne.

Folktandvården Skåne är mitt uppe i ett omfattande varumärkesarbete. Förutom nya arbetskläder ska bland annat ett nytt koncept för inredning och välkomstrum tas fram.

- Vårt mål är att bli en färgstark och kunskapsledande aktör som sätter kunden i centrum. Därför gör vi ett omtag vad gäller vår grafiska profil, välkomstrum och tjänster. Nya kläder är en lika viktig aspekt i hur våra kunder uppfattar oss och är en stark kulturbärare internt, säger Marika Qvist, vd på Folktandvården Skåne.

Helle Robertson är en lokal kläddesigner med många års erfarenhet av funktionell och konceptuell design. Hon utmanar modets regler om hur mode ska vara och har som utbildad herrskräddargesäll vanan att arbeta med både manlig och kvinnlig design. Hon driver sedan många år tillbaka firman och varumärket Robert&Blad.

- Jag är väldigt glad över uppdraget. Att skapa hållbara kläder som ska vara snygga och samtidigt anpassade till vårdhygienarbete är en utmaning som triggar mig som designer. Jag inspireras av och arbetar mycket med att få till funktion och praktiska lösningar på ett stilfullt sätt. Det är extra kul att få jobba med något som kommer att användas av så många och ses av tusentals kunder, säger Helle Robertson.

Att Helle valdes till klädprojektet har flera olika anledningar. För både Folktandvården Skåne och Helle är hållbarhet viktigt och tillverkningen av kläderna kommer att ske i Sverige.

- Helle är väldigt nyskapande och tänker konceptuellt. Hon har också fokus på rationellt resursutnyttjande, miljöhänsyn och människovärdiga arbetsvillkor, något som är självklarheter för Folktandvården Skånes verksamhet, säger Cecilia.