Use Google to translate this website

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

På Folktandvården Skånes webbplats används cookies. De behövs för att webbplatsen ska fungera på bästa möjliga sätt och kommer att sparas på din dator.

Satsning på digitala avtryck

28 oktober, 2015

Folktandvården Skåne tar ännu ett steg in i den digitala världen. Inom en snar framtid finns digitala avtrycksmaskiner på Folktandvården Skånes allmän- och specialistkliniker.

- Det ska bli väldigt spännande att införa den senaste avtryckstekniken i verksamheten. I Folktandvården Skåne strävar vi efter att vara i framkant när det gäller teknik och forskning, säger Björn Gjelvold, specialisttandläkare på oral protetik i Malmö och projektledare för införandet av digital avtryckstagning.

Björn Gjelvold, specialisttandläkare i oral protetik på Folktandvården Skåne

Digitala avtryck är en del i Folktandvården Skånes teknikutvecklingsplan som tittar på hur man bäst hanterar och strategiskt satsar på teknikutveckling i verksamheten. När det gäller digital avtryckstagning är ett förarbete och en analys gjord. Nästa steg är att göra en omvärldsanalys för att identifiera system för digitala avtryck på marknaden, inför en kommande upphandling.

- Utvecklingen med digitala avtryck går fort framåt och det är en stor investering så det gäller att känna till marknaden och tekniken väl för att kunna hitta den mest fördelaktiga lösningen för oss, berättar Björn.