Use Google to translate this website

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

På Folktandvården Skånes webbplats används cookies. De behövs för att webbplatsen ska fungera på bästa möjliga sätt och kommer att sparas på din dator.

Just nu erbjuder vi enbart akut tandvård

På grund av rådande materialbrist med anledning av covid-19 är vår verksamhet tillfälligt begränsad till akut tandvård på utvalda kliniker runt om i Skåne. Vi kommer att kontakta dig som har en tid hos oss för att boka om den. Vi bokar om två veckor i taget. Så snart vi har material återgår vi till ordinarie verksamhet.

Om du är i behov av akut tandvård kan du kontakta vår kundservice på 0771-55 88 00 för att boka en tid.

Har du övriga frågor som rör ombokning eller kommande tid, vänligen kontakta din klinik.

Minskning av antibiotika i Folktandvården Skåne

18 november, 2016

Den 18 november är det antibiotikadagen. I Folktandvården Skåne har antibiotikaförskrivningen minskat tack vare målinriktat arbete. Men för att skydda antibiotikan behövs fortsatt arbete.

Tandläkarna står för strax över 7 procent av den totala mängd antibiotika som skrivs ut på mottagningar i vården i Skåne. 2012 inledde Folktandvården Skåne ett målinriktat arbete tillsammans med kollegor och patienter för att minska antibiotikaförskrivningen. Detta har resulterat i att Folktandvården Skåne minskat antibiotikaförskrivningen med 30 procent under perioden 2012 – 2015.

- Folktandvården Skåne har gjort en rejäl satsning för att minska onödig antibiotikaanvändning och vi ser att det hårda arbete vi bedrivit de senaste åren ger resultat, säger Björn Neroth, divisionschef i Folktandvården Skåne.

På 1177.se kan du läsa mer om antibiotika och antibiotikaresistens.