Logotype för print
10 juni, 2016

Vinnande VFU-team 2016

I Folktandvården Skåne välkomnar vi varje år tandhygienist- och tandläkarstudenter som gör sin verksamhetsförlagda utbildning (VFU) hos oss. Vi delar årligen ut priset "Årets VFU-team" i samarbete med Tandvårdshögskolan i Malmö. 2016 års vinnande team är nu korade.

De vinnande teamen är tandläkarteamet Stefan Lindskog (tandläkarstudent) och Frida Fredlund (handledare) och tandhygienistteamet Emma Vestblom (tandhygieniststudent) och Loane Milashevska (handledare).

Priset delades för andra året i rad ut av Folktandvården Skånes vd Marika Qvist vid examenstillfället i Johanneskyrkan i Malmö.

Nyutexaminerade tandläkare Stefan Lindskog blev glatt överraskad.

VFU team Frida och Stefan- Det känns overkligt men mycket roligt. Jag vet att jag och Frida är ett bra team. Vi liksom "teamade upp" oss direkt och har haft otroligt roligt tillsammans, säger han.

- Jag har lärt mig väldigt mycket under min VFU-period men det är framför allt arbetslivsperspektivet som jag känner att jag har lärt mig mest av, fortsätter Stefan.

- I juli börjar jag arbeta som tandläkare på kliniken i Eslöv. Det känns verkligen mycket roligt, avslutar Stefan.

Stefans handledare Frida Fredlund håller med. Frida har arbetat i Folktandvården Skåne sedan hon tog examen 2012.

- Ja, det är verkligen jätteroligt. Detta är första gången jag är VFU-handledare så det är självklart extra roligt att vi dessutom vann. Att vara handledare ger en så många bra och nya erfarenheter. Extrabonus är att vi nu även blir kollegor på riktigt, säger Frida.