Use Google to translate this website

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

På Folktandvården Skånes webbplats används cookies. De behövs för att webbplatsen ska fungera på bästa möjliga sätt och kommer att sparas på din dator.

Sommar, sol och akuta tandbesvär

28 juni, 2016

Glad sommar önskar vi på Folktandvården Skåne! Kanske blir det hopp i pool, hav eller på studsmatta. Under sommaren spenderar vi mer tid utomhus och då är det lättare hänt att olyckan är framme. Skulle du skada dina tänder eller få tandbesvär är du varmt välkommen till oss. Vi har öppet hela sommaren.

Grupp vid en sjö som lerSkulle du skada en tand är det viktigt att du gör rätt, direkt efter olyckan. En utslagen mjölktand ska aldrig sättas tillbaka medan en utslagen permanent tand ska sättas tillbaka så fort som möjligt.

Om ett barn slår sig så att en mjölktand trycks in eller ändrar läge finns det risk att de nya tänderna som väntar i käken skadas. Ta därför det säkra före det osäkra och kontakta tandvården direkt om ditt barn slår i tänderna. 

Läs mer om tandolycksfall

Folktandvården Skåne har öppet hela sommaren

Skulle du få problem med sina tänder i sommar kan du få hjälp hos Folktandvården Skåne. Våra kliniker håller öppet hela sommaren och har tider avsatta för akuta problem.

Akut tandvård - kontakt 

Kontakta försäkringsbolag

En tandskada kan ge problem senare i livet. Det är därför viktigt att du kontaktar ditt försäkringsbolag och får tandskadan registrerad.