Logotype för print
13 september, 2016

Vår nya klinik på Väla invigd.

Ett helt unikt koncept, det första i Sverige och en modell för framtidens tandvård. Klinik öppnade dörrarna i slutet av juni och är redan en stor succé.

Väla centrumSedan verksamheten tjuvstartade vid midsommar har gensvaret varit fantastiskt och etableringen på Väla Centrum har fått stor uppmärksamhet.

Den gamla sängbutiken mitt emot Ikea är förvandlad till supermoderna, ljusa och välkomnade lokaler med en öppen planlösning.

- Det är ett pilotprojekt inom Folktandvården Skåne där vi bland annat satsat på att öka tillgängligheten, både genom placeringen men även med förbättrade öppettider, säger Anja Delander, klinikchef.

- Och vi märker redan resultat. Vi har fått många nya kunder från Välas hela upptagningsområde och massor av beröm för att man kan gå till tandläkaren, både på kvällar och helger.

I dag arbetar tre tandläkare och lika många tandhygienister på den nya mottagningen tillsammans med sju tandsköterskor. Lokalerna är dock byggda för att kunna växa i och rekryteringen av ytterligare medarbetare har redan påbörjats.

Etableringen på Väla Centrum är en av flera viktiga satsningar för Folktandvården Skåne inför framtiden.

- Att vara kunskapsledande, ha ett bra kundbemötande i kombination med konkurrenskraftiga priser är framgångsfaktorerna, konstaterar Marika Qvist, vd för Folktandvården Skåne.