Use Google to translate this website

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

På Folktandvården Skånes webbplats används cookies. De behövs för att webbplatsen ska fungera på bästa möjliga sätt och kommer att sparas på din dator.

Är du i behov av tandvård?

Just nu genomför vi enbart akut tandvård och planerade behandlingar.

Om du har akuta besvär kontaktar du någon av våra kliniker eller vår kundservice på 0771-55 88 00 för att boka en tid.
Telefontid måndag - fredag kl. 07.30 - 16.00. Övriga tider kontakta 0771-16 01 70 eller 1177.

Har du övriga frågor som rör ombokning eller kommande tid, vänligen kontakta din klinik.

Den 1 juli får alla nytt tandvårdsbidrag

29 juni, 2018

Den 1 juli varje år får alla vuxna ett tandvårdsbidrag som kan användas för att betala tandvårdskostnader. I år är bidraget dubbelt så högt.

Nytt allmänt tandvårdsbidrag till alla den 1 juliFör att fler ska ha råd att besöka tandvården har tandvårdsbidraget fördubblats. Den som är mellan 23 och 29 år eller från 65 år och uppåt får 600 kronor om året. Bidraget för den som är mellan 30 och 64 år är 300 kronor per år.

- Med ett högre tandvårdsbidrag blir det billigare att besöka tandvården. Det bästa för munhälsan, utöver att sköta om sina tänder, är att besöka tandvården regelbundet. Då har man möjlighet att upptäcka och behandla problem i tid, vilket i sin tur bidrar till en bättre munhälsa och lägre kostnader för kunden, berättar Pernilla Juréus, tandläkare och kvalitetschef på Folktandvården Skåne.

Tandvårdsbidraget är en årlig summa pengar som dras automatiskt när man betalar för ett tandvårdsbesök. Bidraget kan sparas upp till två år. Det innebär att om man inte besökt tandvården de senaste två åren kan man ha upp till 1200 kronor att använda som delbetalning.

Det är riksdagen som har beslutat att höja det allmänna tandvårdsbidraget (ATB) med
100 procent.