Use Google to translate this website

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

På Folktandvården Skånes webbplats används cookies. De behövs för att webbplatsen ska fungera på bästa möjliga sätt och kommer att sparas på din dator.

Är du i behov av tandvård?

Just nu går det endast att boka akut tandvård på utvalda kliniker runt om i Skåne.

Om du är i behov av akut tandvård kan du kontakta vår kundservice på 0771-55 88 00 för att boka en tid.

Har du övriga frågor som rör ombokning eller kommande tid, vänligen kontakta din klinik.

Påsktips för tänderna

28 mars, 2018

Påskhelgen närmar sig och med den följer ofta både god mat och välfyllda påskägg. Vi i Folktandvården Skåne önskar en riktigt glad påsk och delar här med oss av våra bästa påsktips - för dig och dina tänder.

Påskägg med godisVar noga med din tandborstning Använd 2-2-2-2-metoden, tandborstning två gånger om dagen i två minuter med två centimeter fluortandkräm. Undvik sedan att äta eller dricka de närmsta två timmarna.

Undvik att småäta mellan måltiderna Se hellre till att äta allt godis på en gång än att småäta det mellan måltider. Kex, chips, russin, segt godis och kola klibbar på tänderna och finns kvar länge i munnen vilket förlänger ett syraangrepp på tänderna.

Låt dina tänder vila Det är bra att låta dina tänder vila i två timmar efter en måltid och tandborstning. Då får dina tänder chans att återhämta sig lite.

Skölj dina tänder med fluor innan du går och lägger dig Fluor stärker dina tänder och kan stoppa ytliga skador från att bli hål.