Logotype för print
14 december, 2018

Jul i spelsuccén Rocka munnen

Rocka munnen är spelet som får barn att längta till tandborstningen. Lagom till jullovet uppdateras den populära appen och alla vuxna kan släppa oron över skärmtid och sockerstress för en stund.

Det var i våras som Folktandvården Sverige lanserade Rocka munnen, ett digitalt verktyg i kampen mot karies hos barn. Sju månader senare visar nära 70 000 nedladdningar och fantastiska recensioner att tandborstningsappen har blivit det stöd i vardagen som föräldrar efterfrågat och som landets samtliga folktandvårdsorganisationer hoppades på.

Rocka munnen, spelapp

- Att barn som tidigare kanske tyckt att tandborstning är ett tråkigt ont numera längtar för att de vill "rocka munnen" känns otroligt roligt. Det var syftet med hela satsningen och vi hoppas såklart att ännu fler hittar till appen, säger Dimitra Kavakliotis, kommunikatör på Folktandvården Skåne.

Inför den stundande ledigheten kommer nu en uppdaterad app som perfekt klapp till spelsugna barn och julstressade vuxna. Rocka munnen i vinterversion levererar nya kläder, instrument, spelmoment och en ny scen till liveläget att kolla in när tänderna ska borstas morgon och kväll.

- Med Rocka munnen kopplar vi ihop tandborstningen och ett roligt spel så att barn och vuxna kan leka fram en bra vana tillsammans. All skärmtid är inte dålig skärmtid. Viss skärmtid är till och med viktig för folkhälsan, säger Eva-Karin Bergström, leg tandhygienist och enhetschef Hälsoodontologiska enheten, Folktandvården Västra Götaland.