Use Google to translate this website

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

På Folktandvården Skånes webbplats används cookies. De behövs för att webbplatsen ska fungera på bästa möjliga sätt och kommer att sparas på din dator.

Är du i behov av tandvård?

Just nu genomför vi enbart akut tandvård och planerade behandlingar.

Om du har akuta besvär kontaktar du någon av våra kliniker eller vår kundservice på 0771-55 88 00 för att boka en tid.
Telefontid måndag - fredag kl. 07.30 - 16.00. Övriga tider kontakta 0771-16 01 70 eller 1177.

Har du övriga frågor som rör ombokning eller kommande tid, vänligen kontakta din klinik.

1 juli får alla vuxna nytt tandvårdsbidrag

1 augusti, 2019

Den 1 juli varje år får alla vuxna ett tandvårdsbidrag som kan användas för att betala tandvårdskostnader. Personer mellan 24 och 29 år eller från 65 år och uppåt får 600 kronor om året. Bidraget för den som är mellan 30 och 64 år är 300 kronor per år.

Två glada män tar en selfie– Med tandvårdsbidraget blir det billigare att besöka tandvården. Det bästa för munhälsan, utöver att sköta sina tänder, är att besöka tandvården regelbundet. Då har man möjlighet att upptäcka och behandla problem i tid, vilket i sin tur bidrar till en bättre munhälsa och lägre kostnader för kunden, säger Pernilla Juréus, kvalitetschef på Folktandvården Skåne.

Från och med 2019 är det kostnadsfri tandvård till och med det år man fyller 23 år. Det år man fyller 24 år och ska betala för tandvård kan man få statligt tandvårdsstöd.

Det allmänna tandvårdsbidraget är ett tillgodohavande hos oss och dras automatiskt när man betalar för ett tandvårdsbesök. Bidraget blir tillgängligt den 1 juli varje år och kan sparas upp till två år. Det innebär att om man är mellan 24 och 29 år eller från 65 år och besöker tandvården vartannat år har man upp till 1200 kronor att använda som delbetalning.