Logotype för print
12 november, 2019

Folktandvården på Odontologiska Riksstämman i Stockholm

Folktandvården är en modern folkhälsoaktör med stora visioner. Det 13-15 november finns representanter från hela landet plats i Stockholm på Odontologiska Riksstämman och branschmässan Swedental. Välkommen till monter A07:18 för att prata med oss och ta del av ett spännande föreläsningsprogram.

Folktandvården på Odontologisk Riksstämma

Folktandvårdens storlek och vår kompetens gör oss till en eftertraktad partner inom forskning och vi har musklerna för att driva innovation.

Vi är mycket stolta över vårt föreläsningsprogram på Swedental, där du som besökare kan få en liten glimt av vår samlade kompetens inom Folktandvården Sverige.

Här kan du läsa hela programmet till Folktandvårdens kunskapsscen.

I montern kan du även lyssna på poddar, mingla och prata med representanter från hela Sverige om hur det är att arbeta med framtidens tanvård på Folktandvården.

Folktandvården Skåne bjuder på kunskap  

Folktandvården Skåne bjuder under dagarna tre på massor av kunskap och inspirerande föreläsningar, både i Folktandvården Sveriges monter och i det vetenskapliga programmet-

- Vi är en kunskapsdrivande aktör med 1 500 kompetenta kollegor. Vi är alltid på jakt efter de bästa talangerna och tror stort på kunskapsutbyte. Hos oss finns det stora utvecklingsmöjligheter och vi erbjuder kompetensutveckling under hela karriären. Kom gärna och prata med oss om hur det är att jobba i Folktandvården Skåne och hur vi kan hjälpa dig att bli ditt bästa yrkes-jag, säger Nina Andersson, HR-konsult employer-branding.

Folktandvården Skånes poddar i monter A07:08

 • Afroditi Gavriilidou berättar om en annorlunda karriärväg från receptionist till klinikchef och vikten av att hitta sin inre motivation.
 • Ann-Sofie Laulaja-Liljegren pratar om hur man snabbt kan ställa om verksamheten och hitta lösningar som fungerar för kunder, medarbetare och budget.
 • Fadi Romi berättar hur man bäst bedriver framgångsrik tandvård i utsatta områden. 

Folktandvården Skånes föreläsningar i monter A07:08

Torsdag den 14 november

 • "Så blir du specialist", kl. 13.00
  Göran Stegersjö, specialisttandläkare i oral protetik berättar om vägen till specialisttandläkare.
 • "Tandläkare utan gränser", kl. 13.30
  Anna Neglén, tandläkare och klinikchef, pratar om betydelsen av att få bidra med sin kompetens i en annan del av världen och vad det ger tillbaka.

Fredag den 15 november

 • "Från ett plack till ett annat", kl. 10.30
  Daniel Jönsson, specialisttandläkare och docent, pratar om spännande forskning om kopplingen mellan tandlossning och storleken på kärlplack.
 • "SKaPa-utmaning och professionell fluorlackning", kl. 13.00
  Jules Kavakure, tandhygienist, berättar om ett kvalitetsarbete på en klinik i Folktandvården Skåne. 

Folktandvården Skånes föreläsningar i det vetenskapliga programmet

Torsdag den 14 november, kl. 10.30
"1+1=3: Lyckad behandling genom samverkan"
Heidrun Kjellberg, Daniel Jönsson, Emma Gardell och Ingrid Olofsdotter pratar om fjärde steget, integrerad klinik samt samarbete kring patientfall.

Fredag den 15 november, kl. 15.00
"Ledarskap som tar verksamheten till nya höjder"
Mats Gottschalk, HR-chef, och Johan Bertlett från Lunds universitet pratar om Folktandvården Skånes ledarskapsutveckling och Ledarindex.

Vinn ett aktivitetsarmband

Folktandvårdens app ”Rocka munnen” har blivit en succé hos barn, föräldrar och vårdgivare. Med 150 000 nedladdningar och 16 miljoner skärmvisningar har Rocka munnen fått stor spridning till nöjda och entusiastiska användare.

Nu kan du också testa att spela Rocka munnen! Under hela Swedental kan du besöka vår monter och spela live. Då deltar du i en tävling där du har chans att vinna ett aktivitetsarmband.

Du träffar oss i monter A07:18. Vi ses den 13-15 november!