Logotype för print
14 juni, 2022

Florinda: Fundera på vilket mål du har med ditt ledarskap

Den 9 juni var det avslutning för årets omgång av Smak för ledarskap, Folktandvården Skånes ledarutvecklingsprogram för blivande ledare. Vi passade på att fråga tandhygienist Florinda Selaci vad hon tar med sig från programmet.

Smak för ledarskap är Folktandvården Skånes program för kollegor som är nyfikna på en karriär som ledare. En av de kollegor som deltagit i årets omgång är Florinda Selaci. 

Porträtt på Florinda i utomhusmiljö

– Det var när jag fick möjlighet att handleda nyanställda kollegor och tandhygieniststudenter som jag upptäckte att jag trivdes i rollen, och det väckte ett intresse hos mig att fortsätta utforska mitt ledarskap, säger Florinda.
 
Florinda har arbetat som tandhygienist i snart tio år. Innan hon började på Folktandvården Skåne jobbade hon inom den privata tandvården och uppsökande verksamhet. För henne är det variationen, att träffa både barn, vuxna och äldre, som är fördelen med att jobba hos just oss. 

– Min resa här har gjort att jag har växt i min roll som tandhygienist. Jag är tacksam över varierade arbetsuppgifter, att få arbeta på toppen av min kompetens och möjlighet till utveckling. 
 
Förutom en större förståelse för vad ledarskap egentligen handlar om, att det bygger på ett samspel mellan ledare och medarbetare, har Smak för ledarskap fått Florinda att växa. 
 
– Ett bra ledarskap återspeglar gott medarbetarskap vilket kräver delaktighet, engagemang och lyhördhet. Programmet har också gett mig tillfälle att utforska mitt eget ledarskap, vilka förmågor jag har för att lyckas och vad jag behöver jobba vidare med.  
 
Florinda ger dem som funderar på att en dag bli ledare rådet att ställa sig frågan vilket mål man har med sitt ledarskap.  
 
– För mig handlade det om att kunna lyfta andra och få möjligheten att påverka i större utsträckning.  
 
Smak för ledarskap är Folktandvården Skånes ledarutvecklingsprogram för framtida ledare. Läs mer om våra olika utvecklings- och karriärmöjligheter.