Logotype för print
17 juni, 2019

Helt nytt journalsystem i Folktandvården Skåne

Från den 17 juni har Folktandvården Skåne ett helt nytt journalsystem på samtliga 68 kliniker. Journalsystemet Carita Tandvård har utvecklats av skånska företaget Swedish Care System.

- Carita är ett system som ger oss bättre förutsättningar att produktionsplanera och koppla ihop journalsystemet med andra tekniska lösningar. Det är mer användarvänligt och öppnar upp för bättre möjligheter att utveckla verksamheten inom bland annat området e-hälsa, säger Magnus Laursen, IT-chef på Folktandvården Skåne.

Journalsystemet är navet i Folktandvården Skånes verksamhet och omfattar journalföring, tidbok, kundkommunikation, koppling till externa aktörer samt debitering.

- Välfungerande digitala lösningar och innovation är viktiga delar för att vi ständigt ska kunna vidareutveckla verksamheten. Med Carita får vi en plattform som ger oss goda förutsättningar till detta, berättar Marika Qvist, vd på Folktandvården Skåne.

Förberedelserna inför införandet av Carita påbörjades för två år sedan. Det har varit en omfattande process och ett stort antal personer inom Folktandvården Skåne har involverats för att lanseringen ska gå så smidigt som möjligt.

Carita Tandvård har utvecklats av Swedish Care Systemet och används redan på tre folktandvårdsorganisationer i Sverige.