Logotype för print
7 december, 2020

Marika Qvist slutar som vd för Folktandvården Skåne

Marika Qvist har varit vd för Folktandvården Skåne sedan 2014. Nu har hon tackat ja till ett nytt uppdrag.

– Jag har fått vara med och genomföra en lång rad utvecklingssatsningar under mina sju år som vd, säger Marika. Vi har uträttat mycket och förflyttat Folktandvården Skåne mot att vara ett färgstarkt fullfjädrat serviceföretag.

– Marika har gjort stor skillnad för Folktandvården Skånes utvecklingsresa och jag önskar henne varmt lycka till i sitt nya uppdrag, säger Niklas Larsson, styrelseordförande. Vi har påbörjat arbetet med att rekrytera en efterträdare.

Katarina Liljenberg tillträder som tillförordnad vd den 17 december och leder företaget tills vidare. Katarina är idag vice vd och strategichef och väl insatt i företagets alla delar.

– Jag ser fram emot att, tillsammans med alla kollegor, företagsledning och styrelse, fortsätta utveckla Folktandvården Skåne, säger Katarina. Det är med ödmjukhet som jag tar vid att leda den stora förändringsresa som Marika har påbörjat. Samtidigt som vi tillsammans ska navigera i den pågående pandemin fortsätter vi vårt arbete med att på olika sätt öka tillgängligheten för skåningarna och visa att vi är en spännande och intressant arbetsplats.

Katarina har lång erfarenhet av att leda, både inom privat och offentlig verksamhet. Tidigare roller har bland annat omfattat marknad och försäljning, digital omställning och affärsutveckling.

– Jag önskar Katarina och alla kollegor inom Folktandvården Skåne varmt lycka till på den fortsatta resan, avslutar Marika Qvist.

För mer information, vänligen kontakta
Niklas Larsson
Styrelseordförande
070-143 82 25

Alexander Hellgren
Pressansvarig
0725-96 29 92